Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Grupa Seirdzii" data-source="post: 347881" data-attributes="member: 3053"><p><strong>ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА СО НИЈАНСИ НА НАЦИОНАЛНИ ЦРНИЛА </strong></p><p></p><p>Јас сум на страната на протестантите, мојот брат на страната на контра протестантите,</p><p>нашата сестра е во невладините организации, а нашата мајка е неопределена. Татко ми е полицаец.</p><p></p><p>На протестите на граѓани се сретнавме на раскрсница од сите четири страни. Татко ми стоеше</p><p>на средина со шлем, панцир и штит.</p><p></p><p>Јас го испрскав со шарени бои во името на Шарената револуција, брат ми го погоди со цигла по</p><p>главата оти го спречи судирот со протестантите од другата страна, сестра ми му залепи етикета </p><p>со натпис фашист, а мајка ми го плукна затоа што не застана во одбрана на законот кој треба </p><p>да важи за сите подеднакво.</p><p></p><p>Кога си дојдовме дома, јас му ја исчистив униформата од боите, брат ми му ја избриша крвта од </p><p>челото, сестра ми му ја одлепи налепницата, мајка ми му го избриша лицето исплукано со плунка. </p><p>Само кратко коментиравме: „хулигани“. </p><p></p><p>Потоа мирно седнавме да вечераме. Татко ми праша што планираме за следниот ден, но ние ништо </p><p>не одговоривме. Родител како родител, сака се да знае.</p><p></p><p>Утрото татко ми си замина на работа со чиста униформа, чист образ, без морални етикети, и без крв.</p><p></p><p>А ние повторно секој на својата страна. Од раскрсницата.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Grupa Seirdzii, post: 347881, member: 3053"] [B]ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА СО НИЈАНСИ НА НАЦИОНАЛНИ ЦРНИЛА [/B] Јас сум на страната на протестантите, мојот брат на страната на контра протестантите, нашата сестра е во невладините организации, а нашата мајка е неопределена. Татко ми е полицаец. На протестите на граѓани се сретнавме на раскрсница од сите четири страни. Татко ми стоеше на средина со шлем, панцир и штит. Јас го испрскав со шарени бои во името на Шарената револуција, брат ми го погоди со цигла по главата оти го спречи судирот со протестантите од другата страна, сестра ми му залепи етикета со натпис фашист, а мајка ми го плукна затоа што не застана во одбрана на законот кој треба да важи за сите подеднакво. Кога си дојдовме дома, јас му ја исчистив униформата од боите, брат ми му ја избриша крвта од челото, сестра ми му ја одлепи налепницата, мајка ми му го избриша лицето исплукано со плунка. Само кратко коментиравме: „хулигани“. Потоа мирно седнавме да вечераме. Татко ми праша што планираме за следниот ден, но ние ништо не одговоривме. Родител како родител, сака се да знае. Утрото татко ми си замина на работа со чиста униформа, чист образ, без морални етикети, и без крв. А ние повторно секој на својата страна. Од раскрсницата. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
На врв
Bottom