Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Grupa Seirdzii" data-source="post: 316766" data-attributes="member: 3053"><p><strong>ПРИЛЕПЕ (НЕ)СРЕЌО МОЈА</strong></p><p></p><p>Во берберницата во која се стрижам, по некоја случајност, доаѓа и нашиот градоначалник. Кога да појдам </p><p>да ја направам мојата паметна глава уште по паметна, оти коса не трпи, Господинот градоначалник </p><p>или веќе седнал на берберската столица да се стрижи или еве ти го после мене. Каква чест, си мислев, многу убаво, </p><p>ама да не беа некои јанsи кои почнаа да ме мачат заради недајбоже, па го прашав и берберчето.</p><p></p><p>- Абе мајсторче, ова градоначалничково место да не се префајча.</p><p>- Оти, зошто - збунето праша берберчето.</p><p>- Абе кога да дојдам кај тебе во дујчанов, градоначалникот или пред мене седнува на столицава или по мене. Па си велам, </p><p>да не ме префати случајно, оти јас сега на овие години допрва градоначалник...не бидува.</p><p></p><p>Видов невидов, си реков, че одам и че си се проверам. Друго чаре нема.</p><p>Фала му на Господ, ми рекоа дека сум бил имун.</p><p>Дури и ме утешија.</p><p>Гадоначалничката функција и не била толку нездрава работа.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Grupa Seirdzii, post: 316766, member: 3053"] [B]ПРИЛЕПЕ (НЕ)СРЕЌО МОЈА[/B] Во берберницата во која се стрижам, по некоја случајност, доаѓа и нашиот градоначалник. Кога да појдам да ја направам мојата паметна глава уште по паметна, оти коса не трпи, Господинот градоначалник или веќе седнал на берберската столица да се стрижи или еве ти го после мене. Каква чест, си мислев, многу убаво, ама да не беа некои јанsи кои почнаа да ме мачат заради недајбоже, па го прашав и берберчето. - Абе мајсторче, ова градоначалничково место да не се префајча. - Оти, зошто - збунето праша берберчето. - Абе кога да дојдам кај тебе во дујчанов, градоначалникот или пред мене седнува на столицава или по мене. Па си велам, да не ме префати случајно, оти јас сега на овие години допрва градоначалник...не бидува. Видов невидов, си реков, че одам и че си се проверам. Друго чаре нема. Фала му на Господ, ми рекоа дека сум бил имун. Дури и ме утешија. Гадоначалничката функција и не била толку нездрава работа. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
На врв
Bottom