Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Расизам, национализам, верска нетрпеливост
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Electra" data-source="post: 63668" data-attributes="member: 229"><p>Ох, да се само овие.</p><p>Кога дојде време луѓе од иста раса, вера и националност да се нетрпеливи спрема себе и да се делат на класи и под-класи, што останува за другите? Повеќе се сега на лична основа, владее некоја пуст престиж да се покаже појак ташак.</p><p>Религијата ти е најлесна манипулација за поттик на верска нетрпеливост.</p><p>Демократијата го носи национализмот. Ти дава слобода да си го избереш диктаторот, а потоа истиот си го насочува својот интерес на тоа да ти ги наметне тебе неговите идеи против оние кои му се од интерес, а народот си чука груда дека тој е оној што го избрал владетелот и дека владетелот сето тоа го прави за доброто на народот. Магично кругче на безкичмењаци.</p><p>Расизмот за жал уште не е искоренет, уште постојат фаци кои веруваат дека бојата на кожата ја носи човечноста.</p><p>Жална ми е темава. Ем роб, ем лош. Демек така заслужил оти имал боја различна од „аристократската.“ Дебилизми.</p><p>Од сите наведени, може да кажам дека сум до степен националист, т.е. како што е споменато погоре, едно е да си националист, друго шовинист. Јас ги мразам сите соседни држави. Посебно Грците и Албанците т.е. Косоварите, но не значи дека и во нивни редови нема некој што може пред се’ да покаже дека е човек.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Electra, post: 63668, member: 229"] Ох, да се само овие. Кога дојде време луѓе од иста раса, вера и националност да се нетрпеливи спрема себе и да се делат на класи и под-класи, што останува за другите? Повеќе се сега на лична основа, владее некоја пуст престиж да се покаже појак ташак. Религијата ти е најлесна манипулација за поттик на верска нетрпеливост. Демократијата го носи национализмот. Ти дава слобода да си го избереш диктаторот, а потоа истиот си го насочува својот интерес на тоа да ти ги наметне тебе неговите идеи против оние кои му се од интерес, а народот си чука груда дека тој е оној што го избрал владетелот и дека владетелот сето тоа го прави за доброто на народот. Магично кругче на безкичмењаци. Расизмот за жал уште не е искоренет, уште постојат фаци кои веруваат дека бојата на кожата ја носи човечноста. Жална ми е темава. Ем роб, ем лош. Демек така заслужил оти имал боја различна од „аристократската.“ Дебилизми. Од сите наведени, може да кажам дека сум до степен националист, т.е. како што е споменато погоре, едно е да си националист, друго шовинист. Јас ги мразам сите соседни држави. Посебно Грците и Албанците т.е. Косоварите, но не значи дека и во нивни редови нема некој што може пред се’ да покаже дека е човек. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Расизам, национализам, верска нетрпеливост
На врв
Bottom