Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Психолошка маска
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Mystique" data-source="post: 297651" data-attributes="member: 1302"><p>Можеби не сум носела како мало и невино дете. Ама растејќи во овој извртен свет, каде е секој ден буквална борба за преживување сигурно дека носам маска, и штит и мач и копје и цела опрема со себе и на себе. Да се разбереме под маска не мислам на тоа дека сум злобна особа која е десетолична, сплеткарош и слично. Туку едноставно има разни видови на маски и навистина би било лицемерно кога некој би кажал дека никогаш во животот не се послужил со одредена маска за приспособување во одредена околина, дури и одбивањето да се приспособи и да се претопи значи носење на таква маска. Сите глумиме само што за разлика од холивудскине актери не ни пишува занимање Актер во нашето CV. А сигурно дека во различни ситуации избираме улога која ќе ја одиграме.</p><p>Верувам дека родителите најблиску се до тоа што сум јас, пред нив сум како новородено бебенце, ете така се чувствувам. Нека се бројат на една рака луѓето коишто им дозволувам да ми ги знаат маските и на кои им ги знаам маските, тоа се луѓето пред кои сум ранлива и кои се ранливи пред мене. Останатите го добиваат однесувањето од моја страна кое тие самите го предизвикуваат.</p><p>Не знам кој го кажал и каде го прочитав но секогаш ми се врти низ глава. „Колку слоеви кожа треба да истргнеме од себе за да дојдеме до она што сме навистина?“ Можеби и нема да можеме да дојдеме до тој момент затоа што со самото раѓање почнуваат да не филуваат, а резултатите се појавуваат малку подоцна.</p><p></p><p>Финтата е да одбереме улога која ќе биде општествено позитивна, да бидеме хумани, дарежливи, да даваме љубов , да имам морал кој ќе го браниме. Па така овие улоги можат да бидат и подобри од „Јас“ затоа што ќе помогне да има подобри „Ние“</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mystique, post: 297651, member: 1302"] Можеби не сум носела како мало и невино дете. Ама растејќи во овој извртен свет, каде е секој ден буквална борба за преживување сигурно дека носам маска, и штит и мач и копје и цела опрема со себе и на себе. Да се разбереме под маска не мислам на тоа дека сум злобна особа која е десетолична, сплеткарош и слично. Туку едноставно има разни видови на маски и навистина би било лицемерно кога некој би кажал дека никогаш во животот не се послужил со одредена маска за приспособување во одредена околина, дури и одбивањето да се приспособи и да се претопи значи носење на таква маска. Сите глумиме само што за разлика од холивудскине актери не ни пишува занимање Актер во нашето CV. А сигурно дека во различни ситуации избираме улога која ќе ја одиграме. Верувам дека родителите најблиску се до тоа што сум јас, пред нив сум како новородено бебенце, ете така се чувствувам. Нека се бројат на една рака луѓето коишто им дозволувам да ми ги знаат маските и на кои им ги знаам маските, тоа се луѓето пред кои сум ранлива и кои се ранливи пред мене. Останатите го добиваат однесувањето од моја страна кое тие самите го предизвикуваат. Не знам кој го кажал и каде го прочитав но секогаш ми се врти низ глава. „Колку слоеви кожа треба да истргнеме од себе за да дојдеме до она што сме навистина?“ Можеби и нема да можеме да дојдеме до тој момент затоа што со самото раѓање почнуваат да не филуваат, а резултатите се појавуваат малку подоцна. Финтата е да одбереме улога која ќе биде општествено позитивна, да бидеме хумани, дарежливи, да даваме љубов , да имам морал кој ќе го браниме. Па така овие улоги можат да бидат и подобри од „Јас“ затоа што ќе помогне да има подобри „Ние“ [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Психолошка маска
На врв
Bottom