Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Психоанализа на форумџии (читај воведен пост)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="existence" data-source="post: 323897" data-attributes="member: 621"><p>malo и Lena, две во едно. Скоро ист профил се и двете ама ај ќе пробам да ги раздвојам.</p><p></p><p>malo мене ми е лик кој што сеуште се бара себе си. Многу сака да биде се` по нејзино и многу често наместо да разбира туѓа мисла таа толкува. Јас ја сместив во личности со „отворен ум“. Она што поштујем кај мало е тоа што е борец и што не се предава лесно.</p><p>Инаку malo сака да доминира онака суптилно и не сака многу да слуша туѓо мислење колку и да се чини обратното. Склона е кон теории на заговор и многу лесно верува на нешто што оди контра конвенционалната наука. Не би да се занесувам со лупетање и изигравање стручњак ама ова мене ми говори за некакви фрустрации од општеството и желба да се промени светот. Ако не се лажам malo има спомнато дека не го сака татко и` (барем така мене ми говори меморијата и следнава реченица слободно може да се занемари ако е неточен првиот исказ) и дека има еден пропаднат брак па веројатно тоа е причината поради која malo сака да се оттргне од луѓе и сака да живее некаде на страна осамена со своето тесно семејство. Од претходното, веројатно и затоа тешко се приврзува кон луѓе и тешко и` е да им верува на луѓето затоа што општеството ја изневерило. malo многу лесно се нервира и многу брзо реагира, често таквите избрзани реакции не изгледаат баш најдобро. Она што не можам да проценам е дали malo во живо е личност која што е позитивна или пак има површна позитивност под која што се крие нешто што таа многу го презира.</p><p></p><p>Lena... ехеее Ленка наша. Она што е слично со malo e пропаднат брак, деца на лоши бракови, избрзани реакции во млади години... што е, тука е назад нема. Лена е можеби и еден од најколебливите ликови на форумов. Кога стига до важно прашање кое има две можности, Lena одбира трета непостоечка можност која што не решава ништо. Ова мене ми укажува на некој страв од носење одлуки, претпоставувам има неколку пати донесено лоши одлуки во низа па сега постои страв од можноста да се згреши. Лена сака да биде спонтана, исто како и Мало, ама спонтаноста се губи некаде во намерите. Лена, исто како и malo јас си ја ставив во „отворените умови“ уште одамна. Она што и` фали (барем според мене) на Лена е чиста експресија на мислите и чувствата, моменталната експресија јас ја доживувам како матна вода, ама тоа е веќе друга тема.</p><p>Она што е поразлично од malo е тоа што Лена не сака да живее далеку од луѓето туку баш напротив Лена е „човек од улицата“, веројатно да не беше малиот ќе беше во некоја комуна борејќи се за отпадокот на општеството. Она што ја фасцинира е улицата, а делумна сличност со malo е што сакаат да бегаат од нормите и притоа сакаат да бидат забележани дека го прават тоа.</p><p>Во главно Ленка наша е позитивна личност со светли замисли за иднината на човештвото и својата идинина, но она што и` треба е одлучност и самодоверба.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="existence, post: 323897, member: 621"] malo и Lena, две во едно. Скоро ист профил се и двете ама ај ќе пробам да ги раздвојам. malo мене ми е лик кој што сеуште се бара себе си. Многу сака да биде се` по нејзино и многу често наместо да разбира туѓа мисла таа толкува. Јас ја сместив во личности со „отворен ум“. Она што поштујем кај мало е тоа што е борец и што не се предава лесно. Инаку malo сака да доминира онака суптилно и не сака многу да слуша туѓо мислење колку и да се чини обратното. Склона е кон теории на заговор и многу лесно верува на нешто што оди контра конвенционалната наука. Не би да се занесувам со лупетање и изигравање стручњак ама ова мене ми говори за некакви фрустрации од општеството и желба да се промени светот. Ако не се лажам malo има спомнато дека не го сака татко и` (барем така мене ми говори меморијата и следнава реченица слободно може да се занемари ако е неточен првиот исказ) и дека има еден пропаднат брак па веројатно тоа е причината поради која malo сака да се оттргне од луѓе и сака да живее некаде на страна осамена со своето тесно семејство. Од претходното, веројатно и затоа тешко се приврзува кон луѓе и тешко и` е да им верува на луѓето затоа што општеството ја изневерило. malo многу лесно се нервира и многу брзо реагира, често таквите избрзани реакции не изгледаат баш најдобро. Она што не можам да проценам е дали malo во живо е личност која што е позитивна или пак има површна позитивност под која што се крие нешто што таа многу го презира. Lena... ехеее Ленка наша. Она што е слично со malo e пропаднат брак, деца на лоши бракови, избрзани реакции во млади години... што е, тука е назад нема. Лена е можеби и еден од најколебливите ликови на форумов. Кога стига до важно прашање кое има две можности, Lena одбира трета непостоечка можност која што не решава ништо. Ова мене ми укажува на некој страв од носење одлуки, претпоставувам има неколку пати донесено лоши одлуки во низа па сега постои страв од можноста да се згреши. Лена сака да биде спонтана, исто како и Мало, ама спонтаноста се губи некаде во намерите. Лена, исто како и malo јас си ја ставив во „отворените умови“ уште одамна. Она што и` фали (барем според мене) на Лена е чиста експресија на мислите и чувствата, моменталната експресија јас ја доживувам како матна вода, ама тоа е веќе друга тема. Она што е поразлично од malo е тоа што Лена не сака да живее далеку од луѓето туку баш напротив Лена е „човек од улицата“, веројатно да не беше малиот ќе беше во некоја комуна борејќи се за отпадокот на општеството. Она што ја фасцинира е улицата, а делумна сличност со malo е што сакаат да бегаат од нормите и притоа сакаат да бидат забележани дека го прават тоа. Во главно Ленка наша е позитивна личност со светли замисли за иднината на човештвото и својата идинина, но она што и` треба е одлучност и самодоверба. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Психоанализа на форумџии (читај воведен пост)
На врв
Bottom