Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Просење
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Sesil" data-source="post: 36089" data-attributes="member: 390"><p>Не ретко на улица срекаваме луѓе што просат, молат за некој денар да соберат и да купат (демек) парче леб. Али се случува истите тие луѓе да ги видиш како купуваат цигари наместо леб.</p><p>Паѓате ли на молбите на питачите или ладнокрвно поминувате покрај нив? Колку пари би им дале? Го оправдувате ли ваквиот начин на доаѓање до пара?</p><p>Мене лично се случило питач да ме убеди да му дадам нешто ситно, 10-20 денари. Или било некое мало детенце што звучело толку убедливо или некоја мајка со дете па ајде пуштам срце. Но пред некое време решив да не дадам ни денар на питач. Не ради себичност. Ми се случи дете во инвалидска количка да ми побара пари, па почна да ми збори колку му е тешко, дека се само он и мајка му, која е болна итн итн. Седнувам на клупа 10 метри од местото. Истиот тип таму со количката. Доаѓа негов врсник и му вели стани сеа мене ми е редот. Овој станува си ги делат парите и заминува. Да не го видев бар да не ми беше криво што ме прелагале. И не го оправдувам ваквиот начин на заработување. Тоа е чисто од мрза (според мене)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sesil, post: 36089, member: 390"] Не ретко на улица срекаваме луѓе што просат, молат за некој денар да соберат и да купат (демек) парче леб. Али се случува истите тие луѓе да ги видиш како купуваат цигари наместо леб. Паѓате ли на молбите на питачите или ладнокрвно поминувате покрај нив? Колку пари би им дале? Го оправдувате ли ваквиот начин на доаѓање до пара? Мене лично се случило питач да ме убеди да му дадам нешто ситно, 10-20 денари. Или било некое мало детенце што звучело толку убедливо или некоја мајка со дете па ајде пуштам срце. Но пред некое време решив да не дадам ни денар на питач. Не ради себичност. Ми се случи дете во инвалидска количка да ми побара пари, па почна да ми збори колку му е тешко, дека се само он и мајка му, која е болна итн итн. Седнувам на клупа 10 метри од местото. Истиот тип таму со количката. Доаѓа негов врсник и му вели стани сеа мене ми е редот. Овој станува си ги делат парите и заминува. Да не го видев бар да не ми беше криво што ме прелагале. И не го оправдувам ваквиот начин на заработување. Тоа е чисто од мрза (според мене) [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Просење
На врв
Bottom