Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Просење
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="BlackTulip" data-source="post: 310572" data-attributes="member: 2648"><p>Во која и друга работа да е или ситуација и здрав и материјално обезбеден човек ќе те изманипулира кога странува збор за пари не па за некој што таквиот начин за живот го искористува. Има луѓе на кои стварно им е потребно помош и нормално дека оние од другана страна кои се манипулатори ќе го искористат тоа и ќе ја злоупотребат чесноста на тој што мине. Али ја тргнувам од тоа, без разлика за што му се и дали стварно му е потребно, колку имам ќе дадам, дали биле пари или јадење, мене ми е мило на душава. Од друга страна за оние кои ги тераат своите деца да просат или најмуваат деца да собираат пари, жалосно е за децата, тие трауми , таа судбина никој не е заслужен да мине низ тоа. Имаше една жена со детето седната накај пазар кај нас и татко ми со пријателите секој ден минеле и ја гледале. Тоа сирото босо на студот. И татко ми отишле му купиле патики и чорапчиња и и рекле секој ден минеме , гледаме, нека не шета дететнцето босо ладно е грвота. Наредниот ден таа пак го соблекла. Пак ќе речам, ах тие деца и тие души што не заслужиле да минат таков живот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BlackTulip, post: 310572, member: 2648"] Во која и друга работа да е или ситуација и здрав и материјално обезбеден човек ќе те изманипулира кога странува збор за пари не па за некој што таквиот начин за живот го искористува. Има луѓе на кои стварно им е потребно помош и нормално дека оние од другана страна кои се манипулатори ќе го искористат тоа и ќе ја злоупотребат чесноста на тој што мине. Али ја тргнувам од тоа, без разлика за што му се и дали стварно му е потребно, колку имам ќе дадам, дали биле пари или јадење, мене ми е мило на душава. Од друга страна за оние кои ги тераат своите деца да просат или најмуваат деца да собираат пари, жалосно е за децата, тие трауми , таа судбина никој не е заслужен да мине низ тоа. Имаше една жена со детето седната накај пазар кај нас и татко ми со пријателите секој ден минеле и ја гледале. Тоа сирото босо на студот. И татко ми отишле му купиле патики и чорапчиња и и рекле секој ден минеме , гледаме, нека не шета дететнцето босо ладно е грвота. Наредниот ден таа пак го соблекла. Пак ќе речам, ах тие деца и тие души што не заслужиле да минат таков живот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Просење
На врв
Bottom