Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Просење
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Electra" data-source="post: 241009" data-attributes="member: 229"><p>Одвратни коментари се изначитав.</p><p>Толку ни е ниска емоционалната интелигенција, црева ми се превртуваат. Да не знаеш кога сме Мајки Терези, кога маќеи. Селективност.</p><p>Ако сум решила да дадам 10/20/30 денари, а притоа не ми се крши чинот и не осиромашувам, ќе ги дадам без воопшто да ми е гајле што понатака ќе се случи со нив. Па што? За нас важи она „Брат, вечер пијем да је заборавим“, а одеднаш е трагично просјак да оди да си купи цигара или некоја ш-класа ракија?</p><p>Ајде бе? По кој дифолт треба само леб да купуваат со тие пари?</p><p>Не е квантна физика дека алкохолот загрева, сигурно нема со мои 10 денари да оди капут или клима уред да си купи.</p><p>Мене ми е жал за тоа што користат мали деца (за жал постојат и случаи каде тие мали деца се изнајмуваат за просење ко да се предмети) голи и боси за да постигнат нешто. А дека има арогантни деца, има, но таква им е околината и воспитувањето кое не го добиле.</p><p>Крајно, никој не ми става нож под грло за ситна пара, па да анализирам ситуација кај отишле и што купиле. Доволно ги удрил животот да дојдат до просјачки стап, непотребни се мои или било чии анализи. Сигурно ако имам барем за скромен живот, нема да се изложувам на милост и немилост од нашите Височества, како и нивните епитети кон мене.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Electra, post: 241009, member: 229"] Одвратни коментари се изначитав. Толку ни е ниска емоционалната интелигенција, црева ми се превртуваат. Да не знаеш кога сме Мајки Терези, кога маќеи. Селективност. Ако сум решила да дадам 10/20/30 денари, а притоа не ми се крши чинот и не осиромашувам, ќе ги дадам без воопшто да ми е гајле што понатака ќе се случи со нив. Па што? За нас важи она „Брат, вечер пијем да је заборавим“, а одеднаш е трагично просјак да оди да си купи цигара или некоја ш-класа ракија? Ајде бе? По кој дифолт треба само леб да купуваат со тие пари? Не е квантна физика дека алкохолот загрева, сигурно нема со мои 10 денари да оди капут или клима уред да си купи. Мене ми е жал за тоа што користат мали деца (за жал постојат и случаи каде тие мали деца се изнајмуваат за просење ко да се предмети) голи и боси за да постигнат нешто. А дека има арогантни деца, има, но таква им е околината и воспитувањето кое не го добиле. Крајно, никој не ми става нож под грло за ситна пара, па да анализирам ситуација кај отишле и што купиле. Доволно ги удрил животот да дојдат до просјачки стап, непотребни се мои или било чии анализи. Сигурно ако имам барем за скромен живот, нема да се изложувам на милост и немилост од нашите Височества, како и нивните епитети кон мене. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Просење
На врв
Bottom