Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Просење
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Anakin" data-source="post: 240718" data-attributes="member: 1770"><p>Давам колку можам и каде можам...не е убаво чувството кога знаеш дека лепак дишат од тие пари ама за жал неможам ништо да направам во врска со тоа....веќе фаќа поголеми рамери оваа проблематика. Стално у кафуле дечиња дај два денари пет денари ...си купуваат најчесто тост и синалко и ги знаеме тие деца , стално се тука околу нас ...не ги одминуваме....колку можеме им даваме, за жал тоа не е ништо. Обично кога доаѓам во Скопје обавезно ако седам некаде доаѓа по некој човек за пари или кифличка ако седам негде да јадам. Последен пат и дадов пари на една баба , си купи лепче и одма го изеде, после ми беше жал што не и дадов јогуртче да купи...ама после дојде еден дечко и него за лепче , дојде уште една девојка , нејќеше пари сакаше цигара и нејзе...неможам да бидам од типот аа ти цигари сакаш леб нејќеш...и им давам кога имам. Некогаш некои ме плашат, сомнителни ми се,...така, не оти стварно се, него чудни ми биле....човек си , и се плашиш за својата безбедност у секој случај. Само ме изнервирале еднаш оние што идат демек болни собираат пари и више не знаеш кој лаже а кој навистина има потреба. Е за тоа ми е жал, оти може сме се посомневале и не сме му дале на оној на кој му требало пари...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Anakin, post: 240718, member: 1770"] Давам колку можам и каде можам...не е убаво чувството кога знаеш дека лепак дишат од тие пари ама за жал неможам ништо да направам во врска со тоа....веќе фаќа поголеми рамери оваа проблематика. Стално у кафуле дечиња дај два денари пет денари ...си купуваат најчесто тост и синалко и ги знаеме тие деца , стално се тука околу нас ...не ги одминуваме....колку можеме им даваме, за жал тоа не е ништо. Обично кога доаѓам во Скопје обавезно ако седам некаде доаѓа по некој човек за пари или кифличка ако седам негде да јадам. Последен пат и дадов пари на една баба , си купи лепче и одма го изеде, после ми беше жал што не и дадов јогуртче да купи...ама после дојде еден дечко и него за лепче , дојде уште една девојка , нејќеше пари сакаше цигара и нејзе...неможам да бидам од типот аа ти цигари сакаш леб нејќеш...и им давам кога имам. Некогаш некои ме плашат, сомнителни ми се,...така, не оти стварно се, него чудни ми биле....човек си , и се плашиш за својата безбедност у секој случај. Само ме изнервирале еднаш оние што идат демек болни собираат пари и више не знаеш кој лаже а кој навистина има потреба. Е за тоа ми е жал, оти може сме се посомневале и не сме му дале на оној на кој му требало пари... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Просење
На врв
Bottom