Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Излегување и ноќен живот
Пријатни кафулиња во Скопје
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 304709" data-attributes="member: 266"><p>Broz kafe. Се наоѓа на Партизанска, веднаш спроти Универзална. Местово си има посебен шарм, малку, само малку потсеќа на Starbucks. Порачуваш regular или grande кафенце (заборавив како се вика) и уживаш во него со саати. Regular верзијата е огромна, не па ли grande-то. Имаат некое посебно филтер кафе, а на дното од шољата има слој еурокрем (можеби?) по избор со вкус на бело чоколадо, темно или лешник.</p><p></p><p>Кашмир. Мислам дека овој е најпопуларниот кафич во темава. Ми се допаѓа ориенталниот дизајн и тивката и затемнета атмосфера. Пивото им е околу 100 денари (точено, 0.5), а мојот омилен пијалок Captain Morgan е 90че. Во зимскиот период имаат огромен избор на чаеви, минатата зима пробав еден наречен Љубовен бакнеж (или нешто слично) кој беше сервиран во мало бокалче кое се одвојуваше на 2 дела: горниот дел беше чајот со сопствена цедалка, а долниот дел беше шољата.</p><p></p><p>Кафе Ли. Се наоѓа помеѓу зградите позади Млечен во тафталиџе, што му дава предност за тивка атмосфера. Чат-пат има промоции и уметнички изложби, што е бонус за мене. Има голем избор на кафиња, пред 2 недели имаше и Чоколадна недела со разни чоколадни топли напитоци за 100 денари. Огромна чаша густо топло чоколадо со шлаг, врз него чоколаден прелив и декорација од кекс... како може човек на ова да одолее?!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 304709, member: 266"] Broz kafe. Се наоѓа на Партизанска, веднаш спроти Универзална. Местово си има посебен шарм, малку, само малку потсеќа на Starbucks. Порачуваш regular или grande кафенце (заборавив како се вика) и уживаш во него со саати. Regular верзијата е огромна, не па ли grande-то. Имаат некое посебно филтер кафе, а на дното од шољата има слој еурокрем (можеби?) по избор со вкус на бело чоколадо, темно или лешник. Кашмир. Мислам дека овој е најпопуларниот кафич во темава. Ми се допаѓа ориенталниот дизајн и тивката и затемнета атмосфера. Пивото им е околу 100 денари (точено, 0.5), а мојот омилен пијалок Captain Morgan е 90че. Во зимскиот период имаат огромен избор на чаеви, минатата зима пробав еден наречен Љубовен бакнеж (или нешто слично) кој беше сервиран во мало бокалче кое се одвојуваше на 2 дела: горниот дел беше чајот со сопствена цедалка, а долниот дел беше шољата. Кафе Ли. Се наоѓа помеѓу зградите позади Млечен во тафталиџе, што му дава предност за тивка атмосфера. Чат-пат има промоции и уметнички изложби, што е бонус за мене. Има голем избор на кафиња, пред 2 недели имаше и Чоколадна недела со разни чоколадни топли напитоци за 100 денари. Огромна чаша густо топло чоколадо со шлаг, врз него чоколаден прелив и декорација од кекс... како може човек на ова да одолее?! [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Излегување и ноќен живот
Пријатни кафулиња во Скопје
На врв
Bottom