Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Пријател(к)и
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Сара.13" data-source="post: 253620" data-attributes="member: 2082"><p>Не би генерализирала, но би кажала лично за себе..</p><p>Од свое досегашно искуство според мене не постои некоја граница тука, тенка е линијата меѓу пријателство и некои подлабоки чувства..</p><p>Треба да си многу цврста личност за да можеш да ја манипулираш својата самоконтрола така што да останеш на своето и да не се препуштиш на подлабоки чувства..А тие подлабоки чувства кога тогаш ќе се појават во текот на тој „однос“ да го наречам или пријателство.</p><p>Со самото тоа што ќе споделуваш многу работи, тешки моменти, проблеми, па и среќни..сето тоа веќе те носи на едно поинакво ниво кога таа личност веќе почнуваш да ја чувствуваш како своја, блиска. Е во тој момент доаѓа на испит твојата самоконтрола, да умееш да ги запреш тие чувства во вистинскиот момент.Но најчесто, не успеваме во тоа..</p><p>Јас во моментов имам само еден машки пријател со кого досега имам споделено скоро се`.Не се двоумам со него да разговарам на било која тема, дали тоа ќе биде нешто од надворешниот свет или од својот приватен живот, знам дека со него можам да споделам се`.</p><p>Да, го чувствувам близок и драг, но си ја имам веќе одамна ставено онаа граница дека треба да се држам на дистанца зошто така е најдобро за сите.</p><p>Инаку да не бидам погрешно сфатена, јас немам еден, имам сто и еден машки пријател за едно „здраво“ и „како си, што правиш“ по улица, но банално е тоа да го коментирам на темава, зошто сепак има разлика од пријателство до „пријателство“.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Сара.13, post: 253620, member: 2082"] Не би генерализирала, но би кажала лично за себе.. Од свое досегашно искуство според мене не постои некоја граница тука, тенка е линијата меѓу пријателство и некои подлабоки чувства.. Треба да си многу цврста личност за да можеш да ја манипулираш својата самоконтрола така што да останеш на своето и да не се препуштиш на подлабоки чувства..А тие подлабоки чувства кога тогаш ќе се појават во текот на тој „однос“ да го наречам или пријателство. Со самото тоа што ќе споделуваш многу работи, тешки моменти, проблеми, па и среќни..сето тоа веќе те носи на едно поинакво ниво кога таа личност веќе почнуваш да ја чувствуваш како своја, блиска. Е во тој момент доаѓа на испит твојата самоконтрола, да умееш да ги запреш тие чувства во вистинскиот момент.Но најчесто, не успеваме во тоа.. Јас во моментов имам само еден машки пријател со кого досега имам споделено скоро се`.Не се двоумам со него да разговарам на било која тема, дали тоа ќе биде нешто од надворешниот свет или од својот приватен живот, знам дека со него можам да споделам се`. Да, го чувствувам близок и драг, но си ја имам веќе одамна ставено онаа граница дека треба да се држам на дистанца зошто така е најдобро за сите. Инаку да не бидам погрешно сфатена, јас немам еден, имам сто и еден машки пријател за едно „здраво“ и „како си, што правиш“ по улица, но банално е тоа да го коментирам на темава, зошто сепак има разлика од пријателство до „пријателство“. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Пријател(к)и
На врв
Bottom