Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Пријател(к)и
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 140473" data-attributes="member: 1768"><p>Некако ме мрзеше да ги пречитувам сите постови... па незнам дали ќе кажам што нешто веќе е кажано, ама нема врска.</p><p></p><p>Според мене, машко-машко, или женско-женско пријателските односи се многу понестабилни, и понеубави од машко-женските.</p><p>И ќе си наведам причини за тоа секако:</p><p>1. Ако јас со моја другарка кажам што ме мачи, во однос на некоја друга девојка, таа ќе ми каже што смета од женски аспект.</p><p>Исто така ако таа ми каже за некој проблем нејзин со машко, јас можам да се ставам на позицијата од машкото и да и кажам како би реагирал јас како маж (што значи постои надополнување) </p><p>2. Знае дека нема да и преземам ниту еден дечко, а и јас знам дека нема да ми ја гледа девојката на страна (добро сега, може да има тука исклучок ако сум јас п***р, или таа лезбејка)</p><p>3. Можеш да бидеш поискрен. Незнам зошто ама јас секогаш сум бил поискрен со женска него со другар, повеќе можам да се отворам, можеби затоа што знам дека нема да бидам исмеан. Нешто што се случува секогаш во машко друштво. А некој каже дека има некој проблем 10 дена ќе го за***ваат.</p><p></p><p>- е сега кога станува збор за тоа дали се развива љубов меѓу нив... Јас мислам дека ако односот бил чисто пријателски од сам почеток така и ќе остане, е ако таа или јас од сам почеток сме си криеле некое свиѓање па со тек на време и со тек на разменување информации, проблеми, тешкотии се зајакнало чуството, ќе пламне и нешто друго.</p><p></p><p>Јас лично, можам да кажам дека имам само двајца добри другари машки, се‘ друго ми се другарки...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 140473, member: 1768"] Некако ме мрзеше да ги пречитувам сите постови... па незнам дали ќе кажам што нешто веќе е кажано, ама нема врска. Според мене, машко-машко, или женско-женско пријателските односи се многу понестабилни, и понеубави од машко-женските. И ќе си наведам причини за тоа секако: 1. Ако јас со моја другарка кажам што ме мачи, во однос на некоја друга девојка, таа ќе ми каже што смета од женски аспект. Исто така ако таа ми каже за некој проблем нејзин со машко, јас можам да се ставам на позицијата од машкото и да и кажам како би реагирал јас како маж (што значи постои надополнување) 2. Знае дека нема да и преземам ниту еден дечко, а и јас знам дека нема да ми ја гледа девојката на страна (добро сега, може да има тука исклучок ако сум јас п***р, или таа лезбејка) 3. Можеш да бидеш поискрен. Незнам зошто ама јас секогаш сум бил поискрен со женска него со другар, повеќе можам да се отворам, можеби затоа што знам дека нема да бидам исмеан. Нешто што се случува секогаш во машко друштво. А некој каже дека има некој проблем 10 дена ќе го за***ваат. - е сега кога станува збор за тоа дали се развива љубов меѓу нив... Јас мислам дека ако односот бил чисто пријателски од сам почеток така и ќе остане, е ако таа или јас од сам почеток сме си криеле некое свиѓање па со тек на време и со тек на разменување информации, проблеми, тешкотии се зајакнало чуството, ќе пламне и нешто друго. Јас лично, можам да кажам дека имам само двајца добри другари машки, се‘ друго ми се другарки... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Пријател(к)и
На врв
Bottom