Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Прифаќање религија во име на љубов
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Mystique" data-source="post: 322168" data-attributes="member: 1302"><p>Црквата според мене не го означува христијанството ,како што владата не ме опишува мене како граѓанин. </p><p>Прифаќање религија не е само да се сложи едниот да се венча во црква или да се крсти или да стави шамија на глава или кече, нешто многу подлабоко ќе е.</p><p>Атеист може да се венча во црква гајле му е нели секако не му значи тоа ништо освен трошок, е сега другата страна би се топела од среќа, ќе го има задоволството да и угоди на саканата , а во себе нека си свирца за време на чинот веќе кога за него нема значење. Да ќе плати ама знае дека тоа на другата страна и значи и и ја полни душата затоа што таа верува во чинот да бидат благословени пред бога. Нејзината или неговата среќа колку чини? Како да се пресмета?</p><p>Собери два викенди по ред да излезеш петок и сабота за двајца , кафана, кафиќ се по ред. За глупости отишле пари па не седиме дома со калкулатор и траскаме глава во ѕид зошто сме излегле...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mystique, post: 322168, member: 1302"] Црквата според мене не го означува христијанството ,како што владата не ме опишува мене како граѓанин. Прифаќање религија не е само да се сложи едниот да се венча во црква или да се крсти или да стави шамија на глава или кече, нешто многу подлабоко ќе е. Атеист може да се венча во црква гајле му е нели секако не му значи тоа ништо освен трошок, е сега другата страна би се топела од среќа, ќе го има задоволството да и угоди на саканата , а во себе нека си свирца за време на чинот веќе кога за него нема значење. Да ќе плати ама знае дека тоа на другата страна и значи и и ја полни душата затоа што таа верува во чинот да бидат благословени пред бога. Нејзината или неговата среќа колку чини? Како да се пресмета? Собери два викенди по ред да излезеш петок и сабота за двајца , кафана, кафиќ се по ред. За глупости отишле пари па не седиме дома со калкулатор и траскаме глава во ѕид зошто сме излегле... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Прифаќање религија во име на љубов
На врв
Bottom