Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Препораки за филм (општа)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 168882" data-attributes="member: 272"><p>Еве ме мене со аватарот на R.P. McMurphy. Го глеав по втор пат филмот што како копиљ да го гледаш го доживуваш као уште една приказна Good guys vs. bad guys. Значи One flew over the cuckoo`s nest да го гледаш во овие години па и може и тро порано, плус као поткрепа да ти се литературата на Орвел, Реј Брадбери, уз склоп на одлична консталација на глумци (Николсон, Девито, Лојд...) го доловува она нешто што филмот го сместуваш во топ 3 класици. Содржината секако може да се протолкува, но јас некако пошто сум во фаза на општествено осознавање и експериментирање, го сфатив како еден вид на бунт или помодерно речено штрајк против сето она што општеството го обликува човекот да биде само сериски број. Се работи за луѓе сместени во ментална институција, кои се под режим на бездушноста и присилните обиди да бидат - нормални. Доаѓа Мек (види аватар) кој е тука поради нетолку тежок „криминал“ што го има сторено, но со широки сфаќања и прифаќања на сето она што општеството го смета за ненормално. И тој пробува некако да им го воочи на самите ликови, дека всушност никој не е доволно нормален на овој свет. Но тука е Miss Rathced која се залага за спротивното и на секој негов обид пробува да му удри контраобид. Понатаму не раскажувам што се тиче за приказната. Форман како и увек извонредно го склопува и прикажува светот, со доста можности за толкување на истиот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 168882, member: 272"] Еве ме мене со аватарот на R.P. McMurphy. Го глеав по втор пат филмот што како копиљ да го гледаш го доживуваш као уште една приказна Good guys vs. bad guys. Значи One flew over the cuckoo`s nest да го гледаш во овие години па и може и тро порано, плус као поткрепа да ти се литературата на Орвел, Реј Брадбери, уз склоп на одлична консталација на глумци (Николсон, Девито, Лојд...) го доловува она нешто што филмот го сместуваш во топ 3 класици. Содржината секако може да се протолкува, но јас некако пошто сум во фаза на општествено осознавање и експериментирање, го сфатив како еден вид на бунт или помодерно речено штрајк против сето она што општеството го обликува човекот да биде само сериски број. Се работи за луѓе сместени во ментална институција, кои се под режим на бездушноста и присилните обиди да бидат - нормални. Доаѓа Мек (види аватар) кој е тука поради нетолку тежок „криминал“ што го има сторено, но со широки сфаќања и прифаќања на сето она што општеството го смета за ненормално. И тој пробува некако да им го воочи на самите ликови, дека всушност никој не е доволно нормален на овој свет. Но тука е Miss Rathced која се залага за спротивното и на секој негов обид пробува да му удри контраобид. Понатаму не раскажувам што се тиче за приказната. Форман како и увек извонредно го склопува и прикажува светот, со доста можности за толкување на истиот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Препораки за филм (општа)
На врв
Bottom