Преголема искреност

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Бобо што ти е на тебе човече?
Прочитај го мислењето комплетно.Баш така како го напишав.

Го прочитав 10 пати. Контрадикција.
Или се сомневаш и автоматски не можеш да бидеш искрен, или се сомневаш и можеш да бидеш искрен. Кое е точното? Напомена: Двете не може.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Го прочитав 10 пати. Контрадикција.
Или се сомневаш и автоматски не можеш да бидеш искрен, или се сомневаш и можеш да бидеш искрен. Кое е точното? Напомена: Двете не може.
Зошто да не?
Напишав второто е РЕТКОСТ.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Зошто да не?
Напишав второто е РЕТКОСТ.

Тогаш првото не важи затоа што второто може да се случи. Реткост или не се случува. И не ми одговори за Петко. :svirka

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
:rolleyes:
Ај јас да пробам,можеби го разбрав она што Лена го мисли.
Кога во нас постои сомнеж дека другата личност не е искрена,тогаш тој сонеж ,,копа,,во нас и не предизвикува и ние да не бидеме искрени?:unsure
И,да,и јас сметам до некаде така.Тука постои поврзаност но и немора да значи.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
:rolleyes:
Ај јас да пробам,можеби го разбрав она што Лена го мисли.
Кога во нас постои сомнеж дека другата личност не е искрена,тогаш тој сонеж ,,копа,,во нас и не предизвикува и ние да не бидеме искрени?:unsure
И,да,и јас сметам до некаде така.Тука постои поврзаност но и немора да значи.

Ај нека се огласи Лена па да не нагаѓаме. Нека објасни ако сака поопширно.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Да не сакаш да ти нацртам Бобо?
Или сам ќе црташ да не се мачам?

Пробај бе Ленче, вака гледам само контрадикција. А по дискретна математика учев дека контрадикција дава секогаш неточно за разлика од тавтологијата која секогаш дава точно.

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Искреноста е врвот на една врска, ако сме искрени и отворени за се еден пред друг, може ке има повеќе мали расправии, ама никогаш нема да има една што ке стави крај.
Искреноста има една одлична предност, никогаш нема да бидеш фатен во лага( една лага влече уште многу други лаги се додека не пукне некаде и дојде крајот), затоа што секогаш си ги кажувал работите такви како што се, реални и искрени, без измислувања и празни приказни...
Секогаш сум искрен,ако стварно ми значи личноста, некогаш знам да повредам со таа искреност, ама јас не сум крив што такви се работите какви што се...

Искреноста чувајте ја за луѓето што ви значат,a за останатите може од се по малце :gjavol