Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Домашни миленици
Прашања за акваристика
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Ристо од Драчево" data-source="post: 357585" data-attributes="member: 496"><p>Пред се добредојде [emoji1] </p><p>Пумпата ти е ок, мислам деа е 300л/ч јачина така да во 1ч ќе ја врти 6 пати водата. Грејачот може да не ја грее водата целосно ама не сум сигурен за ова. Воздушната пумпа,според мене не ти е многу потребна, таа често се користи само за додатни украси во аквариумот. Ти треба и осветлување со фото период од максимум 8 часа на денза да им направиш на рибите да имаат ден\ноќ. Ако ти е во план да правиш тревен аквариум прочитај на нет се што ти е потребно за да виреат тревите(цо2, подлога, прихрана и сл.), ќе си купиш кварцен песок пошо не мења параметри на водата, избегавај боени камчиња и пвц украси. Пред да почнеш да ставаш риби исциклирај го аквариумт минимум 7 дена. Потоа пополека ќе го пуниш со риби со тоа што прва риба да ти биде анциструс (чистач на стакло) бидејќи се најиздржливи, за да се створат полезни бактерии. После неколку дена можеш да ставаш по 2-3 риби. Вода промена на 3 до 5 дена по 25 % нормално стоена мин. 24ч за да изветрее хлорот. Светлото ќе си го земеш во зависност од каков аквариум ќе правиш. </p><p>Пред да купиш риба прочитај кои услови и се потребни и со која риба можеш да ја мешаш.</p><p>Друго не ми текнува што да кажам освен среќен старт и добредојде во светот на акваристиката.</p><p></p><p>Sent from my E2003 using Tapatalk</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ристо од Драчево, post: 357585, member: 496"] Пред се добредојде [emoji1] Пумпата ти е ок, мислам деа е 300л/ч јачина така да во 1ч ќе ја врти 6 пати водата. Грејачот може да не ја грее водата целосно ама не сум сигурен за ова. Воздушната пумпа,според мене не ти е многу потребна, таа често се користи само за додатни украси во аквариумот. Ти треба и осветлување со фото период од максимум 8 часа на денза да им направиш на рибите да имаат ден\ноќ. Ако ти е во план да правиш тревен аквариум прочитај на нет се што ти е потребно за да виреат тревите(цо2, подлога, прихрана и сл.), ќе си купиш кварцен песок пошо не мења параметри на водата, избегавај боени камчиња и пвц украси. Пред да почнеш да ставаш риби исциклирај го аквариумт минимум 7 дена. Потоа пополека ќе го пуниш со риби со тоа што прва риба да ти биде анциструс (чистач на стакло) бидејќи се најиздржливи, за да се створат полезни бактерии. После неколку дена можеш да ставаш по 2-3 риби. Вода промена на 3 до 5 дена по 25 % нормално стоена мин. 24ч за да изветрее хлорот. Светлото ќе си го земеш во зависност од каков аквариум ќе правиш. Пред да купиш риба прочитај кои услови и се потребни и со која риба можеш да ја мешаш. Друго не ми текнува што да кажам освен среќен старт и добредојде во светот на акваристиката. Sent from my E2003 using Tapatalk [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Домашни миленици
Прашања за акваристика
На врв
Bottom