Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Домашни миленици
Прашања за акваристика
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Дејви" data-source="post: 343192" data-attributes="member: 6662"><p>Навистина незнам што е тоа маграван? (можеби има различно име во зависност од географската положба).</p><p>Активниот јаглен е неутрализатор на кисели средини затоа што е база.</p><p>Ако е маграванот кисела база јагленот ке го неутрализира делумно, но ако и понатака е извор на боја и кисела средина, и нема некоја смисла да ставаш јаглен, повеке поради тоа што сложена е процедурата за одредување на соодносот за третирање(база-кисело).</p><p>Пробај еднашка па ако се повторува замени ја киселоста во водата со мангрови корени(дрво суво).</p><p>Сум чул дури и дека Кинезите ставаат апликации од некој нивни ребраст бамбус кој им давал киселост потребна, ама тоа ке зависи од потребата на рибите кои ги чуваш.</p><p>Јас чувам само кардинал неонки и гупи.(најлесно ми е и најекономично).</p><p>Се што им ставам е од онаа аквариумската сол-една чаена лажичка месечно на врвот на пумпата за да се дисперзира повеке и ок се сеа за сеа.(дезинфекција за перките и превентива против паразити).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Дејви, post: 343192, member: 6662"] Навистина незнам што е тоа маграван? (можеби има различно име во зависност од географската положба). Активниот јаглен е неутрализатор на кисели средини затоа што е база. Ако е маграванот кисела база јагленот ке го неутрализира делумно, но ако и понатака е извор на боја и кисела средина, и нема некоја смисла да ставаш јаглен, повеке поради тоа што сложена е процедурата за одредување на соодносот за третирање(база-кисело). Пробај еднашка па ако се повторува замени ја киселоста во водата со мангрови корени(дрво суво). Сум чул дури и дека Кинезите ставаат апликации од некој нивни ребраст бамбус кој им давал киселост потребна, ама тоа ке зависи од потребата на рибите кои ги чуваш. Јас чувам само кардинал неонки и гупи.(најлесно ми е и најекономично). Се што им ставам е од онаа аквариумската сол-една чаена лажичка месечно на врвот на пумпата за да се дисперзира повеке и ок се сеа за сеа.(дезинфекција за перките и превентива против паразити). [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Домашни миленици
Прашања за акваристика
На врв
Bottom