Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Домашни миленици
Прашања за акваристика
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="ipopovski" data-source="post: 32399" data-attributes="member: 1"><p>Уф, колку ми е драго што се отвори темава и што има некој кој се разбира.</p><p></p><p>Вака, добив аквариум со 20 и кусур риби на поклон пред околу 3 месеци.</p><p></p><p>Аквариумот е со димензии:</p><p>должина: 58cm</p><p>висина: 42cm</p><p>ширина: 29</p><p></p><p>Нема живи растенија во него, само подлога со песок и неколку вештачки растенија.</p><p>Со него имам поприлично голема пумпа со филтер, грејач и неонка.</p><p>Грејачот е подесен на 28 степени (толку го подесил продавачот, наводно тоа била најсоодветна температура за тие риби)</p><p></p><p>Типот на рибите - појма неам кој е, ќе прикачам слика да ги ѕирнете.</p><p></p><p>Ми беше кажано дека филтерот треба да го чистам на 1 недела, а вода да менувам по 30% на 2 недели. Водата ја отстранувам со црево (влече од дното), а ја додавам дирекно од легенче. При додавање не ја оставам да стои, туку дирекно (од болјер) со приближна температура (гледам да е млака).</p><p></p><p>Храна им давам еднаш на ден, од сабајле. Појма немам што тип е, микс некој е - едната е во форма на зрнца, другата како ливчиња.</p><p></p><p>Проблемот е што пред месец дена почнаа да ми умираат риби. Во моментов една седи постојано на дното...</p><p></p><p>Ако има искусен некој, би ценел доколку ми даде неколку совети и да ми посочи во што грешам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ipopovski, post: 32399, member: 1"] Уф, колку ми е драго што се отвори темава и што има некој кој се разбира. Вака, добив аквариум со 20 и кусур риби на поклон пред околу 3 месеци. Аквариумот е со димензии: должина: 58cm висина: 42cm ширина: 29 Нема живи растенија во него, само подлога со песок и неколку вештачки растенија. Со него имам поприлично голема пумпа со филтер, грејач и неонка. Грејачот е подесен на 28 степени (толку го подесил продавачот, наводно тоа била најсоодветна температура за тие риби) Типот на рибите - појма неам кој е, ќе прикачам слика да ги ѕирнете. Ми беше кажано дека филтерот треба да го чистам на 1 недела, а вода да менувам по 30% на 2 недели. Водата ја отстранувам со црево (влече од дното), а ја додавам дирекно од легенче. При додавање не ја оставам да стои, туку дирекно (од болјер) со приближна температура (гледам да е млака). Храна им давам еднаш на ден, од сабајле. Појма немам што тип е, микс некој е - едната е во форма на зрнца, другата како ливчиња. Проблемот е што пред месец дена почнаа да ми умираат риби. Во моментов една седи постојано на дното... Ако има искусен некој, би ценел доколку ми даде неколку совети и да ми посочи во што грешам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Домашни миленици
Прашања за акваристика
На врв
Bottom