Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Последна прочитана книга и кратка рецензија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Avona Vi" data-source="post: 88836" data-attributes="member: 196"><p><span style="font-size: 18px"><strong><span style="color: #808080"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px">Исповедта на една акушерка - Дајен Чемберлен</span></span></span></strong></span></p><p></p><p><span style="font-size: 18px"><strong><span style="color: #808080"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">Додека ја читате книгата ќе се запрашате дали некогаш би сакале да откриете тајна која никогаш не требала да биде откриена, дали би сакале да прочитате писмо кое никогаш не требало да биде прочитано и дали би знаеле да се соочите со последиците од тоа?</span></span></span></strong></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px">Ноел, Тара и Емерсон веќе долги години се најдобри пријателки и ги делат сите свои тајни, барем веруваа дека е така. </span></p><p><span style="font-size: 12px">Тара е прекрасна жена која го изгубила својот сопруг Сем и останала да живее со својата ќерка Грејс, која за неа е целосен странец со кој само го дели својот дом. Емерсон има совршен живот - го има својот сопруг Тед и својата ќерка Џени.</span></p><p><span style="font-size: 12px">Ноел нема свое семејство, освен мајка ѝ, која е сместена во старечки дом и која всушност и не е нејзината биолошка мајка. Таа е акушерка, но веќе неколку години не се занимава со својата професија.</span></p><p><span style="font-size: 12px">Тајните од минатото започнуваат да се откриваат со ненадејното самоубиство на Ноел<strong>.</strong> Помеѓу нејзините работи Емерсон пронаоѓа едно недовршено писмо адресирано до Ана, во кое Ноел признава дека при едно пораѓање во несреќен случај убила бебе и од болницата во која била Ана го земала нејзиното штотуку родено бебе, но притоа ја известува дека нејзината ќерка е во добро семејство и добро се грижат за неа. Тара и Емерсон се згрозени од суровата вистина за нивната пријателка која мислеле дека добро ја познаваат. Тука во приказната се појавува и Ана која долги години тагува по своето исчезнато бебе, а нејзината втора ќерка Хејли се бори за својот живот.<em> Кое е всушност исчезнатото бебе на Ана?</em></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Avona Vi, post: 88836, member: 196"] [SIZE=5][B][COLOR=#808080][COLOR=#000000][SIZE=3]Исповедта на една акушерка - Дајен Чемберлен[/SIZE][/COLOR][/COLOR][/B][/SIZE] [SIZE=5][B][COLOR=#808080][SIZE=3][FONT=arial]Додека ја читате книгата ќе се запрашате дали некогаш би сакале да откриете тајна која никогаш не требала да биде откриена, дали би сакале да прочитате писмо кое никогаш не требало да биде прочитано и дали би знаеле да се соочите со последиците од тоа?[/FONT][/SIZE][/COLOR][/B][/SIZE] [SIZE=3]Ноел, Тара и Емерсон веќе долги години се најдобри пријателки и ги делат сите свои тајни, барем веруваа дека е така. [/SIZE] [SIZE=3]Тара е прекрасна жена која го изгубила својот сопруг Сем и останала да живее со својата ќерка Грејс, која за неа е целосен странец со кој само го дели својот дом. Емерсон има совршен живот - го има својот сопруг Тед и својата ќерка Џени.[/SIZE] [SIZE=3]Ноел нема свое семејство, освен мајка ѝ, која е сместена во старечки дом и која всушност и не е нејзината биолошка мајка. Таа е акушерка, но веќе неколку години не се занимава со својата професија.[/SIZE] [SIZE=3]Тајните од минатото започнуваат да се откриваат со ненадејното самоубиство на Ноел[B].[/B] Помеѓу нејзините работи Емерсон пронаоѓа едно недовршено писмо адресирано до Ана, во кое Ноел признава дека при едно пораѓање во несреќен случај убила бебе и од болницата во која била Ана го земала нејзиното штотуку родено бебе, но притоа ја известува дека нејзината ќерка е во добро семејство и добро се грижат за неа. Тара и Емерсон се згрозени од суровата вистина за нивната пријателка која мислеле дека добро ја познаваат. Тука во приказната се појавува и Ана која долги години тагува по своето исчезнато бебе, а нејзината втора ќерка Хејли се бори за својот живот.[I] Кое е всушност исчезнатото бебе на Ана?[/I][/SIZE] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Последна прочитана книга и кратка рецензија
На врв
Bottom