Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Последна прочитана книга и кратка рецензија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="LadyInPink" data-source="post: 80377" data-attributes="member: 153"><p>Гол човек-Игор Џамбазов</p><p></p><p>Пред некое време, мојата професорка по македонски јазик и литература влезе во дискусија со неколку ученици за Џамбазов. Меѓу другото ги споменаа и неговите книги, на што таа искоментира: „Да, ама не се ништо посебно“. </p><p>Јас иако избегнувам дискусии со неа, овојпат не можев да се воздржам и реков: „Неговите книги треба да се лектири за секој човек“. Не ми реплицираше повеќе и ја заврши дискусијата.</p><p></p><p>Иако кога го реков тоа не ја имав целосно прочитано и оваа книга, сепак го кажав тоа.</p><p>И сега, откако ги прочитав и двете стојам и го потврдувам тоа.</p><p>Книгите на Џамбазов болат. Длабоко. Допираат до точки во мозокот до кои другите книги не допреле.</p><p>Во нив нема тешки филозофирања, нема љубовни патетики, нема загатки, ни мистерии.</p><p>Има само гола вистина. </p><p>Неговите книги се една реална приказна, едно животно искуство кое секој може да го искористи како поука, особено помладите.</p><p>Дело кое ќе те замисли пред да испиеш уште една чаша алкохол или пред да фрлиш уште некоја пара на коцка. </p><p>Човекот чии пороци се оние од кои нема лек, се осмели и напиша книги. Го обелодени она што на многумина им се случува, но молчат. Кријат. </p><p>А тој, нам, или како што не нарекува „пријателе мој“, на тацна ни го даде неговото животно искуство. Да ни послужи, за нашето да биде подобро.</p><p>А ако ова не е ништо посебно, тогаш што е нешто посебно?</p><p>За мене оваа книга и другата, Прирачник за анти антиалкохоличари, вредат многу повеќе од секој бестселер кој некогаш е напишан.</p><p></p><p>И да се надоврзам со едно прашање за читателите на книгите на Игор: во првото поглавје од Гол човек вели дека невиноста во пишувањето ја загубил пред десетина години и имал еден полууспешен обид за книга. Сакам да прашам како се вика таа книга и дали некаде може да се најде?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="LadyInPink, post: 80377, member: 153"] Гол човек-Игор Џамбазов Пред некое време, мојата професорка по македонски јазик и литература влезе во дискусија со неколку ученици за Џамбазов. Меѓу другото ги споменаа и неговите книги, на што таа искоментира: „Да, ама не се ништо посебно“. Јас иако избегнувам дискусии со неа, овојпат не можев да се воздржам и реков: „Неговите книги треба да се лектири за секој човек“. Не ми реплицираше повеќе и ја заврши дискусијата. Иако кога го реков тоа не ја имав целосно прочитано и оваа книга, сепак го кажав тоа. И сега, откако ги прочитав и двете стојам и го потврдувам тоа. Книгите на Џамбазов болат. Длабоко. Допираат до точки во мозокот до кои другите книги не допреле. Во нив нема тешки филозофирања, нема љубовни патетики, нема загатки, ни мистерии. Има само гола вистина. Неговите книги се една реална приказна, едно животно искуство кое секој може да го искористи како поука, особено помладите. Дело кое ќе те замисли пред да испиеш уште една чаша алкохол или пред да фрлиш уште некоја пара на коцка. Човекот чии пороци се оние од кои нема лек, се осмели и напиша книги. Го обелодени она што на многумина им се случува, но молчат. Кријат. А тој, нам, или како што не нарекува „пријателе мој“, на тацна ни го даде неговото животно искуство. Да ни послужи, за нашето да биде подобро. А ако ова не е ништо посебно, тогаш што е нешто посебно? За мене оваа книга и другата, Прирачник за анти антиалкохоличари, вредат многу повеќе од секој бестселер кој некогаш е напишан. И да се надоврзам со едно прашање за читателите на книгите на Игор: во првото поглавје од Гол човек вели дека невиноста во пишувањето ја загубил пред десетина години и имал еден полууспешен обид за книга. Сакам да прашам како се вика таа книга и дали некаде може да се најде? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Последна прочитана книга и кратка рецензија
На врв
Bottom