Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Последна прочитана книга и кратка рецензија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="LadyInPink" data-source="post: 70832" data-attributes="member: 153"><p>Копилето од Истанбул-Елиф Шафак</p><p></p><p>Навистина добра приказна со интересна замисла која моето внимание го држеше до крај и која ме тераше да прочитам уште една страница повеќе. Книга која не може да биде досадна.</p><p>Асја, копилето од насловот, е девојка која расте во семејството Казанџи, семејство во кое машките примероци брзо умираат.</p><p>Да се биде копиле во Истанбул не е воопшто лесно, но читајќи ја книгата добив впечаток дека токму тоа ја прави Асја исклучителен лик.</p><p>На другата страна од светот живее Армануш, ерменка со американско потекло и со сосем поинаков живот од оној на Асја.</p><p>Сосема случајно, судбината ги спојува животите на двете девојки кои навидум се тотално различни.</p><p>Додека Асја сака да биде личност без минато, Армануш бара и најмала трага која ќе и даде податок плус за нејзините корени.</p><p>Покрај овие два, сите останати ликови во делото се одлично разработени, истакнати се нивните најважни карактеристики, но и раскажени се нивните животни приказни. Или накратко, целосно се оформени, што за мене е особено важно за целосниот впечаток кој го остави книгата.</p><p>Беше приказна која не е баш предвидлива и секое ново поглавје носи нешто ново, нов детаљ во приказната што ја прави уште поинтересна.</p><p>Мене ми се допадна и би ја препорачала секому освен на оние кои сакаат да читаат тешки филозофски дела.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="LadyInPink, post: 70832, member: 153"] Копилето од Истанбул-Елиф Шафак Навистина добра приказна со интересна замисла која моето внимание го држеше до крај и која ме тераше да прочитам уште една страница повеќе. Книга која не може да биде досадна. Асја, копилето од насловот, е девојка која расте во семејството Казанџи, семејство во кое машките примероци брзо умираат. Да се биде копиле во Истанбул не е воопшто лесно, но читајќи ја книгата добив впечаток дека токму тоа ја прави Асја исклучителен лик. На другата страна од светот живее Армануш, ерменка со американско потекло и со сосем поинаков живот од оној на Асја. Сосема случајно, судбината ги спојува животите на двете девојки кои навидум се тотално различни. Додека Асја сака да биде личност без минато, Армануш бара и најмала трага која ќе и даде податок плус за нејзините корени. Покрај овие два, сите останати ликови во делото се одлично разработени, истакнати се нивните најважни карактеристики, но и раскажени се нивните животни приказни. Или накратко, целосно се оформени, што за мене е особено важно за целосниот впечаток кој го остави книгата. Беше приказна која не е баш предвидлива и секое ново поглавје носи нешто ново, нов детаљ во приказната што ја прави уште поинтересна. Мене ми се допадна и би ја препорачала секому освен на оние кои сакаат да читаат тешки филозофски дела. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Последна прочитана книга и кратка рецензија
На врв
Bottom