Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Последна прочитана книга и кратка рецензија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Redhead" data-source="post: 354825" data-attributes="member: 452"><p><em> <a href="http://www.kupikniga.mk/BookDetails.aspx?Pr=34105"><strong>Никогаш не оставај ме - Казуо Ишигуро</strong></a></em></p><p></p><p>Книгава дефинитивно е една ако не и најдобра книга што сум ја прочитала. Начинот на кој што е напишана и приказната се неверојатни. Многу кревко дело, ја читав пополека и внимателно знаејќи што ме чека на крајот, бидејќи претходно го гледав филмот. Но, тоа во ниеден момент не ми го намали уживањето. Оваа книга е се, само обична не. Ликовите се толку вешто извајани како и самата приказна. Ишигуро ни нуди еден комплетно нов свет (кој можеби и не е толку многууу далечен, со обзир на напредокот на технологијата би рекла во последните педесет години), колку што е мрачен за едните толку е посветол за другите. Свет во кој што може да се излекува секоја тешка болест. И покрај очигледната цел на книгата, би рекла дека авторот покренува есенцијални прашања како што се:</p><p>- што значи да се биде човек?</p><p>- што е тоа душа, дали таа постои?</p><p>- за која цел сме создадени и дали воопшто имаме некаква цел во животот?</p><p>- што е со ограниченото време кое го имаме овде на земјата?</p><p>- дали покорноста е дел од човековата генетика, или едноставно е полесно да избереме да бидеме покорни?</p><p>- дали и ако веруваме до која граница се движи нашата вера?</p><p>Повеќеслојна книга која топло ја препорачувам на секого.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Redhead, post: 354825, member: 452"] [I] [URL='http://www.kupikniga.mk/BookDetails.aspx?Pr=34105'][B]Никогаш не оставај ме - Казуо Ишигуро[/B][/URL][/I] Книгава дефинитивно е една ако не и најдобра книга што сум ја прочитала. Начинот на кој што е напишана и приказната се неверојатни. Многу кревко дело, ја читав пополека и внимателно знаејќи што ме чека на крајот, бидејќи претходно го гледав филмот. Но, тоа во ниеден момент не ми го намали уживањето. Оваа книга е се, само обична не. Ликовите се толку вешто извајани како и самата приказна. Ишигуро ни нуди еден комплетно нов свет (кој можеби и не е толку многууу далечен, со обзир на напредокот на технологијата би рекла во последните педесет години), колку што е мрачен за едните толку е посветол за другите. Свет во кој што може да се излекува секоја тешка болест. И покрај очигледната цел на книгата, би рекла дека авторот покренува есенцијални прашања како што се: - што значи да се биде човек? - што е тоа душа, дали таа постои? - за која цел сме создадени и дали воопшто имаме некаква цел во животот? - што е со ограниченото време кое го имаме овде на земјата? - дали покорноста е дел од човековата генетика, или едноставно е полесно да избереме да бидеме покорни? - дали и ако веруваме до која граница се движи нашата вера? Повеќеслојна книга која топло ја препорачувам на секого. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Последна прочитана книга и кратка рецензија
На врв
Bottom