Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Последна прочитана книга и кратка рецензија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 328757" data-attributes="member: 266"><p>"Сликата на Доријан Греј на Оскар Вајлд". Се изненадив, мислев дека е некој романтичен булшит. Всушност, имаше многу јака приказна со добро осмислени ликови и фасцинантни филозофски мислења. Прво и основно, иако Доријан е релативно лош лик со еден куп маани, мене некако ми се допадна како лик. Можам да ја разберам неговата (и секако на лорд Хенри, бидејќи се потекнуваше од него) желба за целосна посвета на задоволството и сетилно уживање. Хенри пак! Толку циничен, толку искрен. Тој е тој што всушност ме фасцинираше со сите негови мудрување и подбуцкувања и интересни гледишта кон нештата во животот. Се на се, супер книга, ми се допадна и книгата и стилот на Вајлд.</p><p></p><p>Пред оваа, ја исчитав "На дното и отфрлен во Париз и Лондон" на Џорџ Орвел. Во неа Орвел раскажува за сиромаштијата, како таа влијае врз човекот и што се го тера да прави за да се снајде и што се би истрпи за да опстане. Во првата половина тој го прикажува секојдневието на садомијач во Париз, а во втората половина секојдневието на бездомник во Лондон. Во никој случај не е ни приближно добра како 1984, но добро е да се прочита, баш е entertaining.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 328757, member: 266"] "Сликата на Доријан Греј на Оскар Вајлд". Се изненадив, мислев дека е некој романтичен булшит. Всушност, имаше многу јака приказна со добро осмислени ликови и фасцинантни филозофски мислења. Прво и основно, иако Доријан е релативно лош лик со еден куп маани, мене некако ми се допадна како лик. Можам да ја разберам неговата (и секако на лорд Хенри, бидејќи се потекнуваше од него) желба за целосна посвета на задоволството и сетилно уживање. Хенри пак! Толку циничен, толку искрен. Тој е тој што всушност ме фасцинираше со сите негови мудрување и подбуцкувања и интересни гледишта кон нештата во животот. Се на се, супер книга, ми се допадна и книгата и стилот на Вајлд. Пред оваа, ја исчитав "На дното и отфрлен во Париз и Лондон" на Џорџ Орвел. Во неа Орвел раскажува за сиромаштијата, како таа влијае врз човекот и што се го тера да прави за да се снајде и што се би истрпи за да опстане. Во првата половина тој го прикажува секојдневието на садомијач во Париз, а во втората половина секојдневието на бездомник во Лондон. Во никој случај не е ни приближно добра како 1984, но добро е да се прочита, баш е entertaining. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Последна прочитана книга и кратка рецензија
На врв
Bottom