Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Последна прочитана книга и кратка рецензија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="LadyInPink" data-source="post: 134372" data-attributes="member: 153"><p><strong>Папата Јована-Дона Вулфолк Крос </strong></p><p>Во делот наменет за критики стои дека после читањето ќе сакате да верувате дека се е вистина. Одлична забелешка. </p><p>Искрено, не сум човек кој после некоја прочитана книга веднаш бара одговори и ја проверува точноста на содржината по интернет или енциклопедии. Ниту за оваа книга не направив исклучок. Сакам да верувам дека се било така како што е напишано.</p><p>Сакам да верувам дека папата Јована постоела. Жена која успеала во машки свет.</p><p>Книгата ме воодушеви. Многумина ја фалеле и сега сфаќам дека биле во право. Една од ретките книги со историска и донекаде религиозна тематика кои мене ми се допаднале. </p><p>Веројатно ќе прочитам уште многу книги, но дефинитивно оваа секогаш ќе држи место на врвот, меѓу најдобрите.</p><p></p><p><strong>Во лов по Хари Винстон-Лорин Вајсбегер</strong></p><p>Со секоја следна прочитана книга која спаѓа во чик литература сфаќам дека мене тоа веќе не ме интересира. Ме замара, ми делува банално и веќе видено Оваа претерано потсеќа на Сексот и градот. Како првичната инмспирација да била земена од таму. Бидејки мразам копии и лоши имитации, книгава не ми се допадна. </p><p></p><p><strong>А потоа-Гијом Мисо</strong></p><p>Неговите дела не ми се омилени. Ја зедов од досада, ја прочитав од досада и додека ја читав задремував од досада. </p><p>Значи, уште една книга на листата од книги кои не ги препорачувам. Навистина, не знам што гледаат луѓето во делата на човеков и во неговите раскажувања за личности кои се вратиле од мртвите... Мене тоа дефинитивно не ме привлече.</p><p>Морам да напоменам дека ми се допадна како раскажува и како ги создава ликовите, но она што не ми се допаѓа е содржината на делата.</p><p></p><p><strong>Шепнувачот-Донато Каризи</strong></p><p>Како и од „Папата Јована“ и од оваа многумина се фасцинирани. Јас не.</p><p>Кога читам книги од овој жанр секогаш го претпоставувам крајот. И во повеќето случаи сум се излажала. Овде не.</p><p>Уште од почеток знаев дека затвореникот со тој и тој број кој е опседнат со хигиената не е таму за џабе, а после сфатив кој е шепнувачот. Претпоставив и дека некој од тимот е вмешан со Алберт и не се излажав. </p><p>На крајот никаков пресврт. Како на авторот да му здодеало и ајде сега ќе кажеме кој е виновен.</p><p>Ме изненади ликот на Горан Гавила и неговиот завршеток. И приказната на Мила Васкез беше добра. </p><p>Ликовите, во главно, беа добро изградени и настаните реално доловени. Но, содржината на една ваква книга можела да биде далеку далеку подобра и пофасцинирачка. Особено расплетот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="LadyInPink, post: 134372, member: 153"] [B]Папата Јована-Дона Вулфолк Крос [/B] Во делот наменет за критики стои дека после читањето ќе сакате да верувате дека се е вистина. Одлична забелешка. Искрено, не сум човек кој после некоја прочитана книга веднаш бара одговори и ја проверува точноста на содржината по интернет или енциклопедии. Ниту за оваа книга не направив исклучок. Сакам да верувам дека се било така како што е напишано. Сакам да верувам дека папата Јована постоела. Жена која успеала во машки свет. Книгата ме воодушеви. Многумина ја фалеле и сега сфаќам дека биле во право. Една од ретките книги со историска и донекаде религиозна тематика кои мене ми се допаднале. Веројатно ќе прочитам уште многу книги, но дефинитивно оваа секогаш ќе држи место на врвот, меѓу најдобрите. [B]Во лов по Хари Винстон-Лорин Вајсбегер[/B] Со секоја следна прочитана книга која спаѓа во чик литература сфаќам дека мене тоа веќе не ме интересира. Ме замара, ми делува банално и веќе видено Оваа претерано потсеќа на Сексот и градот. Како првичната инмспирација да била земена од таму. Бидејки мразам копии и лоши имитации, книгава не ми се допадна. [B]А потоа-Гијом Мисо[/B] Неговите дела не ми се омилени. Ја зедов од досада, ја прочитав од досада и додека ја читав задремував од досада. Значи, уште една книга на листата од книги кои не ги препорачувам. Навистина, не знам што гледаат луѓето во делата на човеков и во неговите раскажувања за личности кои се вратиле од мртвите... Мене тоа дефинитивно не ме привлече. Морам да напоменам дека ми се допадна како раскажува и како ги создава ликовите, но она што не ми се допаѓа е содржината на делата. [B]Шепнувачот-Донато Каризи[/B] Како и од „Папата Јована“ и од оваа многумина се фасцинирани. Јас не. Кога читам книги од овој жанр секогаш го претпоставувам крајот. И во повеќето случаи сум се излажала. Овде не. Уште од почеток знаев дека затвореникот со тој и тој број кој е опседнат со хигиената не е таму за џабе, а после сфатив кој е шепнувачот. Претпоставив и дека некој од тимот е вмешан со Алберт и не се излажав. На крајот никаков пресврт. Како на авторот да му здодеало и ајде сега ќе кажеме кој е виновен. Ме изненади ликот на Горан Гавила и неговиот завршеток. И приказната на Мила Васкез беше добра. Ликовите, во главно, беа добро изградени и настаните реално доловени. Но, содржината на една ваква книга можела да биде далеку далеку подобра и пофасцинирачка. Особено расплетот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Последна прочитана книга и кратка рецензија
На врв
Bottom