Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 326553" data-attributes="member: 266"><p><strong>Playing It Cool</strong></p><p></p><p>[ATTACH]24733[/ATTACH]</p><p></p><p>Не знам, можеби мојот вкус е пореметен, али филмов ми беше баш добар. На IMDb има рамна 6ка, јас му давам барем 8ца. Да, romcom е и нема никаква филозофија во него и нема да ве просветли. Нема тежина филмов, како и секој сличен на него. Но, приказната е океј - тип кој пишува сценарија дадена му е задача да напише romcom; тип кој никогаш се нема вљубено и одбива да биде, запознава девојка на која не може да и најде ниту една мана. Chris Evans и Michelle Monaghan се прекрасни! Не знам кој е поубав и пошармантен, совршени се заедно. Имаше еден куп клише моменти, па веројатно и тоа е причината зошто има толку ниска оцена, но сите тие намерно беа вклучени. Целата поента беше дека главниот лик презира ромком филмови и сите нивни клишеа, па иронично, повеќето од нив ги доживува. Башка, Еванс во филмов ми е баш нај: кратка коса, брада, лежерен стил (очигледно адидас им е главен спонзор), опуштен став. Исто така, ми се допадна и режијата, оние моменти каде што ликот на Еванс се соживуваше со туѓите приказни и "влагаше" во нив. Тоа му дава посебен шарм на филмот. Се на се, го препорачувам доколку ви се гледа нешто полесно.</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]JlvyE_Rhzy8[/MEDIA]</p><p></p><p><strong>Before We Go</strong></p><p></p><p>[ATTACH]24735[/ATTACH]</p><p></p><p>Каде-каде подобра приказна. Уште еден ромком со Крис Еванс, но овој со малку поголема доза на драма. Крис Еванс ја има главната улога, но тој е и режисерот на овој филм. Приказната е оваа: неговиот лик е музичар и додека една вечер свири во Grand Station станицата во Њујорк, поминува збунета девојка во хаотична состојба; тие се запознаваат и тој пробува да и помогне да се врати во Бостон бидејќи моменти пред да се запознаат, таа била ограбена и оставена без долар во џебот (и скршен телефон). Иако е ромком, филмов има somewhat реална приказна, приказна за скршено срце, невозвратена љубов, проневера и скршена доверба. Филмов одлично следи после Playing It Cool.</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]vNzaiGzPoUg[/MEDIA]</p><p></p><p><strong>Stuck In Love</strong></p><p></p><p>[ATTACH]24736[/ATTACH]</p><p></p><p>Филмов е многу подобар од неговиот наслов. Грубо кажано, ги пратиме љубовните ситуации на четири членови на едно разделено семејство. Едниот чека да му се врати другиот, другиот нашол нов и продолжил со животот, третиот не сака да најде никого, а четвртиот нашол некого одамна, но не знае како да го придобие. Прва љубов, стара љубов, родители, деца, брак, развод... Да, ги опфаќа класичните работи во еден романтичен филм, но тука се убаво претставени. Ми се допаѓа тоа што има повеќе ликови, а сите се добро разработени и имаат свој посебен карактер. Ја обожаааааааааавам кинематографијата. Прекрасна куќа на плажа, убав ентериер, кул соба преполна со книги. Овој филм ми се допадна најмногу од сите 3, а кажувам најмалку за него. Едноставно, го препорачувам. It's good.</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]ctXbDE1m7v0[/MEDIA]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 326553, member: 266"] [B]Playing It Cool[/B] [ATTACH]24733[/ATTACH] Не знам, можеби мојот вкус е пореметен, али филмов ми беше баш добар. На IMDb има рамна 6ка, јас му давам барем 8ца. Да, romcom е и нема никаква филозофија во него и нема да ве просветли. Нема тежина филмов, како и секој сличен на него. Но, приказната е океј - тип кој пишува сценарија дадена му е задача да напише romcom; тип кој никогаш се нема вљубено и одбива да биде, запознава девојка на која не може да и најде ниту една мана. Chris Evans и Michelle Monaghan се прекрасни! Не знам кој е поубав и пошармантен, совршени се заедно. Имаше еден куп клише моменти, па веројатно и тоа е причината зошто има толку ниска оцена, но сите тие намерно беа вклучени. Целата поента беше дека главниот лик презира ромком филмови и сите нивни клишеа, па иронично, повеќето од нив ги доживува. Башка, Еванс во филмов ми е баш нај: кратка коса, брада, лежерен стил (очигледно адидас им е главен спонзор), опуштен став. Исто така, ми се допадна и режијата, оние моменти каде што ликот на Еванс се соживуваше со туѓите приказни и "влагаше" во нив. Тоа му дава посебен шарм на филмот. Се на се, го препорачувам доколку ви се гледа нешто полесно. [MEDIA=youtube]JlvyE_Rhzy8[/MEDIA] [B]Before We Go[/B] [ATTACH]24735[/ATTACH] Каде-каде подобра приказна. Уште еден ромком со Крис Еванс, но овој со малку поголема доза на драма. Крис Еванс ја има главната улога, но тој е и режисерот на овој филм. Приказната е оваа: неговиот лик е музичар и додека една вечер свири во Grand Station станицата во Њујорк, поминува збунета девојка во хаотична состојба; тие се запознаваат и тој пробува да и помогне да се врати во Бостон бидејќи моменти пред да се запознаат, таа била ограбена и оставена без долар во џебот (и скршен телефон). Иако е ромком, филмов има somewhat реална приказна, приказна за скршено срце, невозвратена љубов, проневера и скршена доверба. Филмов одлично следи после Playing It Cool. [MEDIA=youtube]vNzaiGzPoUg[/MEDIA] [B]Stuck In Love[/B] [ATTACH]24736[/ATTACH] Филмов е многу подобар од неговиот наслов. Грубо кажано, ги пратиме љубовните ситуации на четири членови на едно разделено семејство. Едниот чека да му се врати другиот, другиот нашол нов и продолжил со животот, третиот не сака да најде никого, а четвртиот нашол некого одамна, но не знае како да го придобие. Прва љубов, стара љубов, родители, деца, брак, развод... Да, ги опфаќа класичните работи во еден романтичен филм, но тука се убаво претставени. Ми се допаѓа тоа што има повеќе ликови, а сите се добро разработени и имаат свој посебен карактер. Ја обожаааааааааавам кинематографијата. Прекрасна куќа на плажа, убав ентериер, кул соба преполна со книги. Овој филм ми се допадна најмногу од сите 3, а кажувам најмалку за него. Едноставно, го препорачувам. It's good. [MEDIA=youtube]ctXbDE1m7v0[/MEDIA] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
На врв
Bottom