Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 324061" data-attributes="member: 266"><p>4 филмови на Noah Baumbach, инспирирана делумно од While We're Young и делумно од неговиот најнов филм Mistress America кој треба да излезе на 14 август.</p><p></p><p><strong>Kicking and Screaming</strong></p><p></p><p>[ATTACH]24409[/ATTACH]</p><p>Станува збор за група пријатели кои отткако завршуваат факултет, започнуваат да се соочуваат со вистинските проблеми во животот. Во текот на целиот филм, сите овие пријатели се опуштаат помеѓу себе преку разговор, жалење, радување, споделување на мисли и идеи. Убаво филмче кое допира токму преку неговата едноставност.</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]hMJuES9UYGY[/MEDIA]</p><p></p><p><strong>The Squid and the Whale</strong></p><p></p><p>[ATTACH]24410[/ATTACH]</p><p></p><p>Мислам дека овој ми беше најдобар. Во овој филм пратиме 2 момчиња како се соочуваат со фактот дека нивните родители се разведуваат. Разводот е толку честа појава што во реалност ја губи својата тежина. Премногу луѓе поминуваат низ него или се на некој начин погодени. А филмов воедно е навлезен длабоко во турбуленцијата што се случува во животите на луѓето кои поминуваат низ него, а воедно е и толку едноставен, Драматичен е, но не срцепарателен. Всушност, такви се сите филмови на Ноа. Имаат некаква едноставност, а сепак интересна и задлабочена приказна.</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]AXvBFgk1jGk[/MEDIA]</p><p></p><p><strong>Greenberg</strong></p><p></p><p>[ATTACH]24411[/ATTACH]</p><p></p><p>Најмногу очекував од овој филм, а најмалку добив. Роџер Гринберг се вселува во куќата на неговиот брат, отткако ќе излезе од ментална болница после доживеан нерверн слом. Чуден лик кој со неговото себично понашање често те нервира, па дури и дава мало чувство на одбивност на целиот филм. Епа јебига, очигледно успешна работа во глумата извел Бен Стилер, му одговара антипатичен лик. Како и да е, филмов не е целосно за отфрлање, интересно ми беше да ја согледам и перцепцијата на оние луѓе кои тешко се социјализираат.</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]DjV2GXxrEMI[/MEDIA]</p><p><strong></strong></p><p><strong>Frances Ha</strong></p><p></p><p>[ATTACH]24412[/ATTACH]</p><p></p><p>Повеќе ми се допадна кинематографијата на филмот, оттколку самата приказна. Но, можам на многу начини да се поврзам со главната проблематика: Францис е 27 годишна девојка (не е премногу стара, но не е ни млада) која се наоѓа во фаза од животот каде што сеуште не знае што точно прави и што сака да направи. Таа е танчерка и како и сите останати луѓе, се труди да постигне успех во тоа што го сака. Нејзината најдобра другарка се чини како веќе се да има решено и испланирано, а исто така и сите други познаници на нејзина возраст. Само таа е изгубена и на моменти, осамена. Премногу ми се допадна и глумата на Greta Gerwig, и самиот лик Френсес. Закон филм!</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]YBn5dgXFMis[/MEDIA]</p><p><strong></strong></p><p><strong>Rubble Kings</strong></p><p></p><p>[ATTACH]24413[/ATTACH] </p><p></p><p>Покрај овие, го изгледав и документарецот Rubble Kings. Му давам 10ка, толку ми беше entertaining и поучен. Се раскажува за хаосот кој се случува во 70-тите години на улиците во Њујорк. Банди, насилство, дрога, его, принципи... а потоа мир. Супер беше да се видат оригиналните бивши членови кои ги споделуваат своите спомени и мисли за минатите случки, сето тоа во комбинација со разно разни снимки и фотографии. На врв на се, музиката. Одличен документарец.</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]xmJ39Tmg540[/MEDIA]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 324061, member: 266"] 4 филмови на Noah Baumbach, инспирирана делумно од While We're Young и делумно од неговиот најнов филм Mistress America кој треба да излезе на 14 август. [B]Kicking and Screaming[/B] [ATTACH]24409[/ATTACH] Станува збор за група пријатели кои отткако завршуваат факултет, започнуваат да се соочуваат со вистинските проблеми во животот. Во текот на целиот филм, сите овие пријатели се опуштаат помеѓу себе преку разговор, жалење, радување, споделување на мисли и идеи. Убаво филмче кое допира токму преку неговата едноставност. [MEDIA=youtube]hMJuES9UYGY[/MEDIA] [B]The Squid and the Whale[/B] [ATTACH]24410[/ATTACH] Мислам дека овој ми беше најдобар. Во овој филм пратиме 2 момчиња како се соочуваат со фактот дека нивните родители се разведуваат. Разводот е толку честа појава што во реалност ја губи својата тежина. Премногу луѓе поминуваат низ него или се на некој начин погодени. А филмов воедно е навлезен длабоко во турбуленцијата што се случува во животите на луѓето кои поминуваат низ него, а воедно е и толку едноставен, Драматичен е, но не срцепарателен. Всушност, такви се сите филмови на Ноа. Имаат некаква едноставност, а сепак интересна и задлабочена приказна. [MEDIA=youtube]AXvBFgk1jGk[/MEDIA] [B]Greenberg[/B] [ATTACH]24411[/ATTACH] Најмногу очекував од овој филм, а најмалку добив. Роџер Гринберг се вселува во куќата на неговиот брат, отткако ќе излезе од ментална болница после доживеан нерверн слом. Чуден лик кој со неговото себично понашање често те нервира, па дури и дава мало чувство на одбивност на целиот филм. Епа јебига, очигледно успешна работа во глумата извел Бен Стилер, му одговара антипатичен лик. Како и да е, филмов не е целосно за отфрлање, интересно ми беше да ја согледам и перцепцијата на оние луѓе кои тешко се социјализираат. [MEDIA=youtube]DjV2GXxrEMI[/MEDIA] [B] Frances Ha[/B] [ATTACH]24412[/ATTACH] Повеќе ми се допадна кинематографијата на филмот, оттколку самата приказна. Но, можам на многу начини да се поврзам со главната проблематика: Францис е 27 годишна девојка (не е премногу стара, но не е ни млада) која се наоѓа во фаза од животот каде што сеуште не знае што точно прави и што сака да направи. Таа е танчерка и како и сите останати луѓе, се труди да постигне успех во тоа што го сака. Нејзината најдобра другарка се чини како веќе се да има решено и испланирано, а исто така и сите други познаници на нејзина возраст. Само таа е изгубена и на моменти, осамена. Премногу ми се допадна и глумата на Greta Gerwig, и самиот лик Френсес. Закон филм! [MEDIA=youtube]YBn5dgXFMis[/MEDIA] [B] Rubble Kings[/B] [ATTACH]24413[/ATTACH] Покрај овие, го изгледав и документарецот Rubble Kings. Му давам 10ка, толку ми беше entertaining и поучен. Се раскажува за хаосот кој се случува во 70-тите години на улиците во Њујорк. Банди, насилство, дрога, его, принципи... а потоа мир. Супер беше да се видат оригиналните бивши членови кои ги споделуваат своите спомени и мисли за минатите случки, сето тоа во комбинација со разно разни снимки и фотографии. На врв на се, музиката. Одличен документарец. [MEDIA=youtube]xmJ39Tmg540[/MEDIA] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
На врв
Bottom