Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 322356" data-attributes="member: 266"><p><strong><a href="http://[MEDIA=youtube]1g3_CFmnU7k[/MEDIA]">Star Wars Episode IV: A New Hope</a></strong>, <strong><a href="http://[MEDIA=youtube]JNwNXF9Y6kY[/MEDIA]">Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back</a></strong> и <strong><a href="http://[MEDIA=youtube]5UfA_aKBGMc[/MEDIA]">Star Wars Episode VI: Return Of The Jedi</a></strong>.</p><p></p><p>[ATTACH]24238[/ATTACH][ATTACH]24240[/ATTACH][ATTACH]24239[/ATTACH]</p><p></p><p>Не ми се пишува реферат за филмовиве (чисто зошто мислам дека и нема човек кој не знае за нив), едноставно сметам дека е една од најдобрите трилогии во историјата на човештвото. Ми се допаѓа приказната пред се, со сите нејзини детали, ликови, места, случки,... Режијата е супер, иако не можам премногу да зборам околу тоа бидејќи ги гледав во најдобрат верзија, односно, преправени (неоригинална верзија). Ликовите ми се најдобриот дел, особено "главната" екипа составена од толку рендом фацки: Luke Skywalker, Han Solo, princess Leia, Chewbacca, C-3PO и R2-D2. Ако морам да бирам, најинтересен ми е првиот дел, односно A New Hope, па потоа The Empire Strikes Back. Филовите имаат се: авантура, sci-fi моменти, романтични моменти, акција, комични моменти,... Едноставно, премногу се entertaining. Се прашувам како би ги доживеала кога би живеала во '70-тите години...</p><p></p><p>Jack O'Connell е мојот нов омилен глумец.</p><p></p><p><strong>Starred Up</strong></p><p></p><p>[ATTACH]24245[/ATTACH] </p><p></p><p>19 годишниот Ерик Лав завршува во истиот затвор во кој татко му отслужува доживотна робија. Ерик е исполнет со агресија, омраза, трауми од детството и недостатог на родителска љубов. Токму тука тој се соочува со своите најголеми демони и во најтешките моменти, затворскиот психолог Оливер со неговата група затвореници ќе се обидат да му помогнат и да го "припитомат".</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]C4iseCjFnWk[/MEDIA]</p><p></p><p><strong>'71</strong></p><p></p><p>[ATTACH]24246[/ATTACH] </p><p></p><p>Млад британски војник случајно ќе биде оставен од својата група војници за време на агресивното бунтување на улиците во Белфаст (Ирска). Тој ќе биде приморан да се бори за својот живот во овој опасен предел каде што Ирците ги ловат Британците во намера да си го заштитат своето родно место од окупација.</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]J-BaKfl1Ms4[/MEDIA]</p><p></p><p><strong>Unbroken</strong></p><p></p><p>[ATTACH]24247[/ATTACH] </p><p></p><p>Прикажана е вистинска случка поврзана со олимпискиот спортист Louis Zamperini каде што тој за време на Втората С.В. отткако ќе преживее несреќа со авион и 47 дена на отворен океан, ќе биде заробен од јапонската војска и ставен во камп за заробеници од војната. Верувам дека голем дел (ако не и целосно) од филмот е вистинит со мала доза на преувеличување и морам да признаам дека ме погоди тотално. Ми се допадна не само како е прикажана неговата издржливост, туку позитивниот став во животот. Оној начин на размислување каде што човек е убеден дека е способен за се во животот. Глумата на Џек е OUTSTANDING, едноставно не можев да се дистанцирам од емоциите кои ги пренесува, башка пожртвувањето (кое знам дека и многу други актери го имаат направено за филм) кое го има направено за физичкиот изглед е бонус на неговиот актерски талент. Иначе, режисер е Анџелина Џоли и признавам, неверојатно многу се изненадив од неа! Филмов е MUST SEE!</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]XrjJbl7kRrI[/MEDIA]</p><p></p><p>P.S. I Во Unbroken толку многу Џек ми личи на Anton Yelchin, постојано заборавав дека е всушност Jack O'Connell. </p><p>P.S. II Едвај чекам да видам што ќе одглуми Џек во иднина.</p><p></p><p><strong>While We're Young</strong></p><p></p><p>[ATTACH]24248[/ATTACH] </p><p></p><p>Џош и Корнелија се еден од оние парови кои не сакаат да имаат деца (барем не до тој степен како повеќето средновековни луѓе) и се сконцентрирани на уживање во оние спонтани нешта кои може да им ги пружи само животот без родителски обрски. Но, нивното секојдневие ќе биде размрдано од страна на енергичниот млад пар кој сосема "случајно" ќе влезе во нивниот живот. Филмов не е лош, не е ни нешто посебен, но сепак има по некоја интересна поента, особено онаа поврзана со зачувување на младалачкиот став во животот. Малце е хипстерски филмов, но што знам, мене ми имаат шарм ваквите филмчиња.</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]NRUcm9Qw9io[/MEDIA]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 322356, member: 266"] [B][URL='http://[MEDIA=youtube]1g3_CFmnU7k[/MEDIA]']Star Wars Episode IV: A New Hope[/URL][/B], [B][URL='http://[MEDIA=youtube]JNwNXF9Y6kY[/MEDIA]']Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back[/URL][/B] и [B][URL='http://[MEDIA=youtube]5UfA_aKBGMc[/MEDIA]']Star Wars Episode VI: Return Of The Jedi[/URL][/B]. [ATTACH]24238[/ATTACH][ATTACH]24240[/ATTACH][ATTACH]24239[/ATTACH] Не ми се пишува реферат за филмовиве (чисто зошто мислам дека и нема човек кој не знае за нив), едноставно сметам дека е една од најдобрите трилогии во историјата на човештвото. Ми се допаѓа приказната пред се, со сите нејзини детали, ликови, места, случки,... Режијата е супер, иако не можам премногу да зборам околу тоа бидејќи ги гледав во најдобрат верзија, односно, преправени (неоригинална верзија). Ликовите ми се најдобриот дел, особено "главната" екипа составена од толку рендом фацки: Luke Skywalker, Han Solo, princess Leia, Chewbacca, C-3PO и R2-D2. Ако морам да бирам, најинтересен ми е првиот дел, односно A New Hope, па потоа The Empire Strikes Back. Филовите имаат се: авантура, sci-fi моменти, романтични моменти, акција, комични моменти,... Едноставно, премногу се entertaining. Се прашувам како би ги доживеала кога би живеала во '70-тите години... Jack O'Connell е мојот нов омилен глумец. [B]Starred Up[/B] [ATTACH]24245[/ATTACH] 19 годишниот Ерик Лав завршува во истиот затвор во кој татко му отслужува доживотна робија. Ерик е исполнет со агресија, омраза, трауми од детството и недостатог на родителска љубов. Токму тука тој се соочува со своите најголеми демони и во најтешките моменти, затворскиот психолог Оливер со неговата група затвореници ќе се обидат да му помогнат и да го "припитомат". [MEDIA=youtube]C4iseCjFnWk[/MEDIA] [B]'71[/B] [ATTACH]24246[/ATTACH] Млад британски војник случајно ќе биде оставен од својата група војници за време на агресивното бунтување на улиците во Белфаст (Ирска). Тој ќе биде приморан да се бори за својот живот во овој опасен предел каде што Ирците ги ловат Британците во намера да си го заштитат своето родно место од окупација. [MEDIA=youtube]J-BaKfl1Ms4[/MEDIA] [B]Unbroken[/B] [ATTACH]24247[/ATTACH] Прикажана е вистинска случка поврзана со олимпискиот спортист Louis Zamperini каде што тој за време на Втората С.В. отткако ќе преживее несреќа со авион и 47 дена на отворен океан, ќе биде заробен од јапонската војска и ставен во камп за заробеници од војната. Верувам дека голем дел (ако не и целосно) од филмот е вистинит со мала доза на преувеличување и морам да признаам дека ме погоди тотално. Ми се допадна не само како е прикажана неговата издржливост, туку позитивниот став во животот. Оној начин на размислување каде што човек е убеден дека е способен за се во животот. Глумата на Џек е OUTSTANDING, едноставно не можев да се дистанцирам од емоциите кои ги пренесува, башка пожртвувањето (кое знам дека и многу други актери го имаат направено за филм) кое го има направено за физичкиот изглед е бонус на неговиот актерски талент. Иначе, режисер е Анџелина Џоли и признавам, неверојатно многу се изненадив од неа! Филмов е MUST SEE! [MEDIA=youtube]XrjJbl7kRrI[/MEDIA] P.S. I Во Unbroken толку многу Џек ми личи на Anton Yelchin, постојано заборавав дека е всушност Jack O'Connell. P.S. II Едвај чекам да видам што ќе одглуми Џек во иднина. [B]While We're Young[/B] [ATTACH]24248[/ATTACH] Џош и Корнелија се еден од оние парови кои не сакаат да имаат деца (барем не до тој степен како повеќето средновековни луѓе) и се сконцентрирани на уживање во оние спонтани нешта кои може да им ги пружи само животот без родителски обрски. Но, нивното секојдневие ќе биде размрдано од страна на енергичниот млад пар кој сосема "случајно" ќе влезе во нивниот живот. Филмов не е лош, не е ни нешто посебен, но сепак има по некоја интересна поента, особено онаа поврзана со зачувување на младалачкиот став во животот. Малце е хипстерски филмов, но што знам, мене ми имаат шарм ваквите филмчиња. [MEDIA=youtube]NRUcm9Qw9io[/MEDIA] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
На врв
Bottom