Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хоуп*" data-source="post: 315438" data-attributes="member: 2740"><p><strong>Dial M For Murder </strong></p><p><a href="http://www.imdb.com/title/tt0046912/">http://www.imdb.com/title/tt0046912/</a></p><p></p><p>Решив да си ги тргнам на страна предрасудите спрема другите филмови и седнав да гледам буквално се. Почнав од старите филмови и тука останав. Си пронајдов се што ми треба, од сега само филмовите на Хичкок ќе ги гледам. Повлекувам се што сум кажала за него, ако сум кажала лошо. Човеков бил генијалец. Легенда! Мада отсекогаш ми бил интерсен...</p><p></p><p>Изгледав некои три четири негови филмови, ама сакав да пишам нешто повеќе за овој, пошто другите горе доле се погледани и попознати од овој (psycho, vertigo, rear window, rope) а филмов заслужува и те како шанса да биде изгледан. Се мислам дури и тема да отворам за Хичкок кога ќе ги изгледам сите : ))</p><p></p><p>За филмов...</p><p>Еден поранешен тенисерски играч, кова план за убиство на својата сопруга. Иако планот е совршен и размислено е детално за сите ситници, сепак нешто тргнува наопаку. И покрај нереализацијата на првенствениот план, мажот има генијални идеи со кои може да ја тргне својата вмешаност од обидот за убиство, а сепак на крај целиот случај да го сврти во своја полза. Или бар така тој си мисли...</p><p></p><p>Обично, во филмовите со убиства и истраги (посебно кога пред време се знае убиецот) текот и крајот се лесно предвидливи, филмот си е бавен, без многу изненадувања, тек тук по некоја акција и очекувано апсење на негативецот после долго бегство и бркања.</p><p>Тука нема ни акција, нема ни бегства ни па којзнае какви полициски истраги и дејствувања. Тука дејствието е во една соба, таму се кова и планот, се случува и обидот за убиство и се врши и истрагата. Нема полициски вештаци, инспектори и специјалци, има само еден детектив и еден автор на крими романи кои со пар трикови и многу мозок ќе ја решат загатката за обидот на убиство на младата жена, која патем е вистинска лепотица. : )) А сепак е на многу поголемо ниво од денешниве крими приказни, сите исти,... Не бидете и вие како мене да ве залажува годината, дајте му шанса, ќе побарате и друг ваков.</p><p>МНогу забегав со пишување, тоа ваљда кажува колку сум задоволна од филмов, па ако стигнал некој со читање до тука-нека си го изгледа јас му давам чиста 10ка!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хоуп*, post: 315438, member: 2740"] [B]Dial M For Murder [/B] [URL]http://www.imdb.com/title/tt0046912/[/URL] Решив да си ги тргнам на страна предрасудите спрема другите филмови и седнав да гледам буквално се. Почнав од старите филмови и тука останав. Си пронајдов се што ми треба, од сега само филмовите на Хичкок ќе ги гледам. Повлекувам се што сум кажала за него, ако сум кажала лошо. Човеков бил генијалец. Легенда! Мада отсекогаш ми бил интерсен... Изгледав некои три четири негови филмови, ама сакав да пишам нешто повеќе за овој, пошто другите горе доле се погледани и попознати од овој (psycho, vertigo, rear window, rope) а филмов заслужува и те како шанса да биде изгледан. Се мислам дури и тема да отворам за Хичкок кога ќе ги изгледам сите : )) За филмов... Еден поранешен тенисерски играч, кова план за убиство на својата сопруга. Иако планот е совршен и размислено е детално за сите ситници, сепак нешто тргнува наопаку. И покрај нереализацијата на првенствениот план, мажот има генијални идеи со кои може да ја тргне својата вмешаност од обидот за убиство, а сепак на крај целиот случај да го сврти во своја полза. Или бар така тој си мисли... Обично, во филмовите со убиства и истраги (посебно кога пред време се знае убиецот) текот и крајот се лесно предвидливи, филмот си е бавен, без многу изненадувања, тек тук по некоја акција и очекувано апсење на негативецот после долго бегство и бркања. Тука нема ни акција, нема ни бегства ни па којзнае какви полициски истраги и дејствувања. Тука дејствието е во една соба, таму се кова и планот, се случува и обидот за убиство и се врши и истрагата. Нема полициски вештаци, инспектори и специјалци, има само еден детектив и еден автор на крими романи кои со пар трикови и многу мозок ќе ја решат загатката за обидот на убиство на младата жена, која патем е вистинска лепотица. : )) А сепак е на многу поголемо ниво од денешниве крими приказни, сите исти,... Не бидете и вие како мене да ве залажува годината, дајте му шанса, ќе побарате и друг ваков. МНогу забегав со пишување, тоа ваљда кажува колку сум задоволна од филмов, па ако стигнал некој со читање до тука-нека си го изгледа јас му давам чиста 10ка! [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
На врв
Bottom