Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Electra" data-source="post: 312060" data-attributes="member: 229"><p><a href="http://www.imdb.com/title/tt2084970/"><strong>The Imitation Game (2014)</strong></a></p><p></p><p>Немам изгледано уште 3 филма, но засега ова ми е фаворитот за Оскар за најдобар филм (и Бендлфак Кендлснеч за актер де)...мада искрено не верувам па дека еден Бојхуд или Снајперот ќе ми се допаднат толку за да би го надминале.</p><p>Фокусиран на значаен дел од животот на генијот на своето време, Алан Тјуринг, и неговата посветеност на Кристофер - машината која ја урнала германската Енигма, а со тоа ја скратила и војната за најмалку 2 години, спасувајќи многу животи. За жал, тогашните затворени општествени норми му го ускратиле правото да го докажува и развива своето знаење уште повеќе.</p><p></p><p>Навидум научно-ориентирана приказна, фино испреплетена со внатрешната борба на Тјуринг околу неговите пориви, слабости, стравови и посветеноста на работата. Ми се допаѓа како се нафрлани ситници кои докажуваат колку едно мало невнимание знае да издаде, и како перципирањето и процесирањето одредени информации може да ги донесе посакуваните одговори. Впрочем, на самиот почеток ни се кажува да отвориме 4 очи.</p><p>Иако не се случува нешто премногу драматично и динамично, филмов има (по малку и меланхоличен) шарм што не те остава да паузираш.</p><p>Бенедикт е совршен значи! Аман! Улогиве на несфатен генијалец со некоја боцкава жичка хумор му лежат до немајкаде. 10/10</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Electra, post: 312060, member: 229"] [URL='http://www.imdb.com/title/tt2084970/'][B]The Imitation Game (2014)[/B][/URL] Немам изгледано уште 3 филма, но засега ова ми е фаворитот за Оскар за најдобар филм (и Бендлфак Кендлснеч за актер де)...мада искрено не верувам па дека еден Бојхуд или Снајперот ќе ми се допаднат толку за да би го надминале. Фокусиран на значаен дел од животот на генијот на своето време, Алан Тјуринг, и неговата посветеност на Кристофер - машината која ја урнала германската Енигма, а со тоа ја скратила и војната за најмалку 2 години, спасувајќи многу животи. За жал, тогашните затворени општествени норми му го ускратиле правото да го докажува и развива своето знаење уште повеќе. Навидум научно-ориентирана приказна, фино испреплетена со внатрешната борба на Тјуринг околу неговите пориви, слабости, стравови и посветеноста на работата. Ми се допаѓа како се нафрлани ситници кои докажуваат колку едно мало невнимание знае да издаде, и како перципирањето и процесирањето одредени информации може да ги донесе посакуваните одговори. Впрочем, на самиот почеток ни се кажува да отвориме 4 очи. Иако не се случува нешто премногу драматично и динамично, филмов има (по малку и меланхоличен) шарм што не те остава да паузираш. Бенедикт е совршен значи! Аман! Улогиве на несфатен генијалец со некоја боцкава жичка хумор му лежат до немајкаде. 10/10 [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
На врв
Bottom