Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Altaïr" data-source="post: 311063" data-attributes="member: 1548"><p><strong>Maltese Falcon</strong> (1941)</p><p></p><p><a href="http://m.imdb.com/title/tt0033870/">http://m.imdb.com/title/tt0033870/</a></p><p></p><p>Уште една филмска класика со Хемфри Богарт.</p><p>Првиот филм на Џон Хастон, и еден од двата најдобри според мене. Јас кога го гледав очекував трилер ко трилер, најобичен, ама ова било многу повеќе. Филмов е полн со заплети и сигурно ќе ви пружи вистински задоволство и необично искуство, без разлика каков жанр сакате. </p><p>Многумина што сум ги прашувал за филмов ми викаа дека вакви филмови повеќе не прават, и јас го мислам истото за овој и уште неколку филмови.</p><p></p><p>Приказната мислам дека не ја знаете, затоа еве ја. </p><p>Најпрво за соколот и од каде потекнува. Малтешките витези во 1583 година во чест на шпанскиот крал Карло V направиле статуетка на сокол од секакви дијаманти, вредноста била непроценлива. Но бродовите во кои била статуетката биле нападни од пирати, и од тогаш судбината на Малтешкиот сокол е непозната, се додека не се појави кај еден човек кој касно ја разбира вредноста на статуетката. </p><p></p><p>Значи во филмов најмногу ќе гледате ловци на богатство кои не се двоумат да убијат. Затоа тука се двајцата детективи, Сем Спејд и Мајлс Арчер. Годината е 1941 и во канцеларијата на детективите доаѓа една убава клиентка која бара помош. </p><p>Прашањето кое си го поставив во тој момент а верувам и секој што ќе го гледа филмов беше. Дали стварно бара помош или е една од тие ловци на соколот? </p><p></p><p>Маестрално искомплицирана приказна во која заплетите се мешаат еден со друг, филм со многу мрачни, осетливи и неодоливи моменти. </p><p>Џон Хадсон како дебитант позади камерата направил трилер во кој добиваме повеќе од што очекуваме. Во секоја сцена има по некои дијалози и реченици кои тешко ќе се заборават.</p><p>Исто така има простор за секакви нијанси, добро, лошо, смешно, едноставно филмов е класика.</p><p></p><p>Главниот лик Спејд го глуми Богарт, тој е класичен антихерој кој не е совршен туку е обиен човек со секакви пороци. Неговото сфаќање на правдата е различно од другите, баш заради овие работи ми се допадна неговата глума. </p><p>Црнобелата позадина и одвивањето на настаните претежно навечер го прават филмов одличен.</p><p></p><p>Еден и единствен, задолжителна литература за секого. Ако имате малку време не се двоумете, одма симнете го. Уживањето е загарантиирано. </p><p></p><p>Еве еден цитат што го запомнив. </p><p>"It's heavy. What is it? - "The stuff dreams are made of."</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Altaïr, post: 311063, member: 1548"] [B]Maltese Falcon[/B] (1941) [URL]http://m.imdb.com/title/tt0033870/[/URL] Уште една филмска класика со Хемфри Богарт. Првиот филм на Џон Хастон, и еден од двата најдобри според мене. Јас кога го гледав очекував трилер ко трилер, најобичен, ама ова било многу повеќе. Филмов е полн со заплети и сигурно ќе ви пружи вистински задоволство и необично искуство, без разлика каков жанр сакате. Многумина што сум ги прашувал за филмов ми викаа дека вакви филмови повеќе не прават, и јас го мислам истото за овој и уште неколку филмови. Приказната мислам дека не ја знаете, затоа еве ја. Најпрво за соколот и од каде потекнува. Малтешките витези во 1583 година во чест на шпанскиот крал Карло V направиле статуетка на сокол од секакви дијаманти, вредноста била непроценлива. Но бродовите во кои била статуетката биле нападни од пирати, и од тогаш судбината на Малтешкиот сокол е непозната, се додека не се појави кај еден човек кој касно ја разбира вредноста на статуетката. Значи во филмов најмногу ќе гледате ловци на богатство кои не се двоумат да убијат. Затоа тука се двајцата детективи, Сем Спејд и Мајлс Арчер. Годината е 1941 и во канцеларијата на детективите доаѓа една убава клиентка која бара помош. Прашањето кое си го поставив во тој момент а верувам и секој што ќе го гледа филмов беше. Дали стварно бара помош или е една од тие ловци на соколот? Маестрално искомплицирана приказна во која заплетите се мешаат еден со друг, филм со многу мрачни, осетливи и неодоливи моменти. Џон Хадсон како дебитант позади камерата направил трилер во кој добиваме повеќе од што очекуваме. Во секоја сцена има по некои дијалози и реченици кои тешко ќе се заборават. Исто така има простор за секакви нијанси, добро, лошо, смешно, едноставно филмов е класика. Главниот лик Спејд го глуми Богарт, тој е класичен антихерој кој не е совршен туку е обиен човек со секакви пороци. Неговото сфаќање на правдата е различно од другите, баш заради овие работи ми се допадна неговата глума. Црнобелата позадина и одвивањето на настаните претежно навечер го прават филмов одличен. Еден и единствен, задолжителна литература за секого. Ако имате малку време не се двоумете, одма симнете го. Уживањето е загарантиирано. Еве еден цитат што го запомнив. "It's heavy. What is it? - "The stuff dreams are made of." [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
На врв
Bottom