Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 305178" data-attributes="member: 266"><p><strong>Rebel Without A Cause</strong></p><p></p><p>[ATTACH]21965[/ATTACH] </p><p></p><p>Џим Старк е млад бунтовен човек кој на моменти иако се чини дека е збунет, сепак знае точно што сака. Сака правда, сака да биде сфатен и подржан од неговите родители (особено од својот татко), сака да постапува правилно (добронамерно) во животот и сака да им помага на тие на кои им е потребна помош. Поради неговата енергична и бунтовна природа, тој и неговата фамилија често се преселуваат. Затоа, тој е секогаш туѓинец кој мора постојано да запознава нови луѓе и да оформува нови пријателства. На првиот ден на училиште во новиот град, тој ја запознава неговата убава комшика Џуди, нејзините агресивни пријатели кои инстантно стануваат негови непријатели и повлечениот тинејџер Плато, со кого се спријателува. Да, главниот лик Џим кој го игра Џејмс Дин е бунтовникот без причина, но сепак (според мене) тој не е единствениот. Сите ликови, исто како и сите тинејџери во реален живот, се борат со секојдневни проблеми и најчесто се несфатени од постарата генерација која ги гледа како бунтовници без причина. Филмот е од 1955 година, но и те како човек може да се поврзе со приказната до ден денес. Одличен филм кој сакав да го изгледам уште многу одамна и сега имав прилика.</p><p></p><p><a href="https://www.youtube.com/watch?v=wXRgAXU1-T4">Трејлер</a>.</p><p></p><p>П.С. Не за џабе го сметаа Џејмс Дин за еден од најубавите мажи кои некогаш постоеле, човекот е екстремно симпатичен и шармантен.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 305178, member: 266"] [B]Rebel Without A Cause[/B] [ATTACH]21965[/ATTACH] Џим Старк е млад бунтовен човек кој на моменти иако се чини дека е збунет, сепак знае точно што сака. Сака правда, сака да биде сфатен и подржан од неговите родители (особено од својот татко), сака да постапува правилно (добронамерно) во животот и сака да им помага на тие на кои им е потребна помош. Поради неговата енергична и бунтовна природа, тој и неговата фамилија често се преселуваат. Затоа, тој е секогаш туѓинец кој мора постојано да запознава нови луѓе и да оформува нови пријателства. На првиот ден на училиште во новиот град, тој ја запознава неговата убава комшика Џуди, нејзините агресивни пријатели кои инстантно стануваат негови непријатели и повлечениот тинејџер Плато, со кого се спријателува. Да, главниот лик Џим кој го игра Џејмс Дин е бунтовникот без причина, но сепак (според мене) тој не е единствениот. Сите ликови, исто како и сите тинејџери во реален живот, се борат со секојдневни проблеми и најчесто се несфатени од постарата генерација која ги гледа како бунтовници без причина. Филмот е од 1955 година, но и те како човек може да се поврзе со приказната до ден денес. Одличен филм кој сакав да го изгледам уште многу одамна и сега имав прилика. [URL='https://www.youtube.com/watch?v=wXRgAXU1-T4']Трејлер[/URL]. П.С. Не за џабе го сметаа Џејмс Дин за еден од најубавите мажи кои некогаш постоеле, човекот е екстремно симпатичен и шармантен. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
На врв
Bottom