Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="existence" data-source="post: 299954" data-attributes="member: 621"><p><strong><span style="font-family: 'Courier New'">RRRrrrr!!!</span></strong></p><p></p><p>Ќе пробам да го преведам воведот во филмот од француски:</p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'">На 9-ти мај 1969, на неколку километри од северната граница на Лаос 101-вата Американска пешадиска дивизија напредуваше кон ридот 937. За нив тоа беше обична мисија. За Виет-конг, ридот 937 беше стратешка точка. Десетина војници, нови во војната, беа на пат да ја завршат оваа мисија за два часа. Се бореа херојски 9 дена. Овој филм не ја раскажува нивната приказна.</span></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"></span></p><p>Одамна немам гледано ваков добар филм. На imdb има оцена 5.5, јас слободно му давам 9.5. Целата замисла е перфектна: 35 000 пне, две племиња и војна стара 800 години која се води меѓу нив. Хумор а-ла-МонтиПајтон, генијално смислена приказна за таков хумор. За повеќето од луѓето ова ќе е глуп филм, веројатно затоа и има толку слаба оцена ама ако Монти Пајтон ви се допаднале тогаш филмов нема шанси да не ви се допадне.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="existence, post: 299954, member: 621"] [B][FONT=Courier New]RRRrrrr!!![/FONT][/B] Ќе пробам да го преведам воведот во филмот од француски: [FONT=Book Antiqua]На 9-ти мај 1969, на неколку километри од северната граница на Лаос 101-вата Американска пешадиска дивизија напредуваше кон ридот 937. За нив тоа беше обична мисија. За Виет-конг, ридот 937 беше стратешка точка. Десетина војници, нови во војната, беа на пат да ја завршат оваа мисија за два часа. Се бореа херојски 9 дена. Овој филм не ја раскажува нивната приказна. [/FONT] Одамна немам гледано ваков добар филм. На imdb има оцена 5.5, јас слободно му давам 9.5. Целата замисла е перфектна: 35 000 пне, две племиња и војна стара 800 години која се води меѓу нив. Хумор а-ла-МонтиПајтон, генијално смислена приказна за таков хумор. За повеќето од луѓето ова ќе е глуп филм, веројатно затоа и има толку слаба оцена ама ако Монти Пајтон ви се допаднале тогаш филмов нема шанси да не ви се допадне. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
На врв
Bottom