Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 268638" data-attributes="member: 272"><p><strong>Detachment (2011)</strong> Со Adrian Brody во главната и неколку толку и нетолку познати глумци во споредните улоги.</p><p>Еден доста млад учител доаѓа во училиште каде духот на младите е загубен некаде помеѓу насилството и недоволното ценење на самиот самите себе.</p><p>Филмот изобилува многу животни приказни, така да нема многу да се расплинувам околу сижето. Тоа што мене ме плени е самата порака од филмот. - Detachment (или по нашки - раскинување). Што кога во едно училиште каде младите се далеку од своите приоритети влета еден одличен учител? Дали е самиот тој доволен за да го смени текот на наставата кон подобро? Дали е секогаш подобро кога некој од надвор ќе не усмери кон вистинските вредности во животот? Кои се вистинските вредности за секој еден од нас? Што после тоа, кога тој учител ќе го нема? Многу прашања, многу поврзувања едно со друго. Многу врски.</p><p>Во IMDb ужива подпросечна оценка од 7.6 - јас би му дал повеќе од 8.5 и дефинитивно е топ 5 драми гледани за оваа година.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 268638, member: 272"] [B]Detachment (2011)[/B] Со Adrian Brody во главната и неколку толку и нетолку познати глумци во споредните улоги. Еден доста млад учител доаѓа во училиште каде духот на младите е загубен некаде помеѓу насилството и недоволното ценење на самиот самите себе. Филмот изобилува многу животни приказни, така да нема многу да се расплинувам околу сижето. Тоа што мене ме плени е самата порака од филмот. - Detachment (или по нашки - раскинување). Што кога во едно училиште каде младите се далеку од своите приоритети влета еден одличен учител? Дали е самиот тој доволен за да го смени текот на наставата кон подобро? Дали е секогаш подобро кога некој од надвор ќе не усмери кон вистинските вредности во животот? Кои се вистинските вредности за секој еден од нас? Што после тоа, кога тој учител ќе го нема? Многу прашања, многу поврзувања едно со друго. Многу врски. Во IMDb ужива подпросечна оценка од 7.6 - јас би му дал повеќе од 8.5 и дефинитивно е топ 5 драми гледани за оваа година. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Последен гледан филм со рецензија
На врв
Bottom