Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Посвојување
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lele-" data-source="post: 285089" data-attributes="member: 2003"><p>Во поголем дел од мислењата се согласувам со тебе но оваа реченица некако не можам да ја прифатам. </p><p>Прво тие што не можат да имаат деца сигурно не е така ради Бога. Премногу се меша религијата во работи кои немаат врска со религијата. Проблемот зашто некои не можат да имаат деца си лежи во самите луѓе, може е генетски, може е некое пореметување уште од младите години, може било што да биде, а да не е поврзано со Господ.</p><p>Вештачкото оплодување воопшто не е некој прекршок или злодело, кога се нема друг начин, а за да се посвои едно дете треба да се има шлепери злато (барем во Македонија) оваа опција е најдобра. Плус според нашиов балкански менталитет кога би се прашале роднините пошто нели и нивното мислење е битно (колку и да одрекувате) тие попрво би прифатиле вештачко оплодено дете него ли посвоено.</p><p>Јас сум и за двата начина дури и клонирањето го прифаќам како нормален фактор и не ми е јасно зашто е забрането ама тоа е веќе друга тема.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lele-, post: 285089, member: 2003"] Во поголем дел од мислењата се согласувам со тебе но оваа реченица некако не можам да ја прифатам. Прво тие што не можат да имаат деца сигурно не е така ради Бога. Премногу се меша религијата во работи кои немаат врска со религијата. Проблемот зашто некои не можат да имаат деца си лежи во самите луѓе, може е генетски, може е некое пореметување уште од младите години, може било што да биде, а да не е поврзано со Господ. Вештачкото оплодување воопшто не е некој прекршок или злодело, кога се нема друг начин, а за да се посвои едно дете треба да се има шлепери злато (барем во Македонија) оваа опција е најдобра. Плус според нашиов балкански менталитет кога би се прашале роднините пошто нели и нивното мислење е битно (колку и да одрекувате) тие попрво би прифатиле вештачко оплодено дете него ли посвоено. Јас сум и за двата начина дури и клонирањето го прифаќам како нормален фактор и не ми е јасно зашто е забрането ама тоа е веќе друга тема. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Посвојување
На врв
Bottom