Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Посвојување
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Prashina" data-source="post: 270379" data-attributes="member: 3001"><p>Секој си ја знае причината поради која го остава своето дете, а во денешни услови кога се е дозволено малку девојки ги оставаат децата.</p><p>Јас сакав да посвојам дете пред 7-8 години,но не успеав. Ми бараа толку многу некретнина на свое име ,што во моментот ја немав, потоа проблем беше што имав и свое родено дете и демек не ми треба, и мојата возраст од 36 год(млада сум била). На крај ми побараа сума од илјадници евра... Се откажав.</p><p>Домовите вријат од деца ,наместо да се дадат по семејства кои ќе им пружат љубов. На родителите им ги даваат по возраста од 40 години кога се веќе уморни и остарени да ги гледаат. А невозможно е да се посвои ако има фамилијата дете(во други земји е тоа нормално). Спротивно на се, се даваат деца на странци , кои ги носат надвор од државата и не се знае ниту каде одат тие деца.</p><p>Треба децата да знаат дека се посвоени, за да не слушнат прво од околината. Родител е тој кој бдеел над тебе кога си болен, кој го делел парчето леб со тебе, кој плачел и се смеел со тебе, кој направил се за да застанеш на свои нозе и продолжиш самостојно во животот. Родител е тој кој те гушка секој ден и кој те кара секој ден. Биолошките родители се само генетскиот матерјал кој се носи. Но, не бидете бесни на нив, тие сигурно немале друг излез во тој момент, биле немоќни.</p><p>Бидејќи јас сум веќе возрасна личност ,кога би дознала дека сум посвоена, би ги гушнала и биолошките родители затоа што ми подариле добра генетика, и своите родители затоа што се потрудиле да ме изградат во личност каква сум денес.</p><p>П.С. Мојот дедо бил посвоен. Ги познавал родителите зашто бил посвоен кај тетка му. Живееше 96 години и никогаш не и прости на мајка му што го дала. Тетката ја сакаше многу, и секогаш раскажуваше колку таа се мачела да го школува и да му остави имот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Prashina, post: 270379, member: 3001"] Секој си ја знае причината поради која го остава своето дете, а во денешни услови кога се е дозволено малку девојки ги оставаат децата. Јас сакав да посвојам дете пред 7-8 години,но не успеав. Ми бараа толку многу некретнина на свое име ,што во моментот ја немав, потоа проблем беше што имав и свое родено дете и демек не ми треба, и мојата возраст од 36 год(млада сум била). На крај ми побараа сума од илјадници евра... Се откажав. Домовите вријат од деца ,наместо да се дадат по семејства кои ќе им пружат љубов. На родителите им ги даваат по возраста од 40 години кога се веќе уморни и остарени да ги гледаат. А невозможно е да се посвои ако има фамилијата дете(во други земји е тоа нормално). Спротивно на се, се даваат деца на странци , кои ги носат надвор од државата и не се знае ниту каде одат тие деца. Треба децата да знаат дека се посвоени, за да не слушнат прво од околината. Родител е тој кој бдеел над тебе кога си болен, кој го делел парчето леб со тебе, кој плачел и се смеел со тебе, кој направил се за да застанеш на свои нозе и продолжиш самостојно во животот. Родител е тој кој те гушка секој ден и кој те кара секој ден. Биолошките родители се само генетскиот матерјал кој се носи. Но, не бидете бесни на нив, тие сигурно немале друг излез во тој момент, биле немоќни. Бидејќи јас сум веќе возрасна личност ,кога би дознала дека сум посвоена, би ги гушнала и биолошките родители затоа што ми подариле добра генетика, и своите родители затоа што се потрудиле да ме изградат во личност каква сум денес. П.С. Мојот дедо бил посвоен. Ги познавал родителите зашто бил посвоен кај тетка му. Живееше 96 години и никогаш не и прости на мајка му што го дала. Тетката ја сакаше многу, и секогаш раскажуваше колку таа се мачела да го школува и да му остави имот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Посвојување
На врв
Bottom