Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Посвојување
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="foREVer" data-source="post: 140133" data-attributes="member: 806"><p>Се сложувам со Мелпомена дека во никој случај не треба ваква работа да се дознае од трето лице. Како да не е доволна психичката болка што ќе ја претрпиш од сознанието дека си посвоен, па уште да дознаеш од некој од страна, роднини или уште полошо - другар(к)и. Премногу е. Затоа сметам дека треба уште од помлада возраст да му се каже вистината на посвоеното дете, потешко ќе е, да, посебно во пубертетот кога и без тоа многу работат хормоните, ама кога ќе созрее ќе го цени фактот дека сте биле искрени со него.</p><p></p><p>Кога би се нашла јас во таква ситуација, би сакала да знам кои ми се биолошки родители. А дали би стапила во контакт со нив навистина не знам... Не би сакала, ама ќе ме копка истото прашање како и секој друг: Зошто? Ама кога веќе би стапила во контакт со нив, само би им поставила неколку прашања и после тоа не сакам ништо со нив. Апсолутно ништо, исто како и дотогаш.</p><p></p><p>Родителите што ме посвоиле ќе ги почитувам многу затоа што несебично се залагале јас, што не сум од нивна крв, да излезам на прав пат, што биле тука секогаш кога ми биле потребни, што ги трпеле сите мои непромислени глупости...</p><p>И се сложувам со сите погоре што кажаа дека родител е тој што ќе направи човек од тебе.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="foREVer, post: 140133, member: 806"] Се сложувам со Мелпомена дека во никој случај не треба ваква работа да се дознае од трето лице. Како да не е доволна психичката болка што ќе ја претрпиш од сознанието дека си посвоен, па уште да дознаеш од некој од страна, роднини или уште полошо - другар(к)и. Премногу е. Затоа сметам дека треба уште од помлада возраст да му се каже вистината на посвоеното дете, потешко ќе е, да, посебно во пубертетот кога и без тоа многу работат хормоните, ама кога ќе созрее ќе го цени фактот дека сте биле искрени со него. Кога би се нашла јас во таква ситуација, би сакала да знам кои ми се биолошки родители. А дали би стапила во контакт со нив навистина не знам... Не би сакала, ама ќе ме копка истото прашање како и секој друг: Зошто? Ама кога веќе би стапила во контакт со нив, само би им поставила неколку прашања и после тоа не сакам ништо со нив. Апсолутно ништо, исто како и дотогаш. Родителите што ме посвоиле ќе ги почитувам многу затоа што несебично се залагале јас, што не сум од нивна крв, да излезам на прав пат, што биле тука секогаш кога ми биле потребни, што ги трпеле сите мои непромислени глупости... И се сложувам со сите погоре што кажаа дека родител е тој што ќе направи човек од тебе. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Посвојување
На врв
Bottom