Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Образование
Помош за проектни задачи/состави/писмени
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Sara.Be" data-source="post: 258343" data-attributes="member: 2532"><p>А може мене да ми помогнете?</p><p>тешко мене со наставничката низ адава по мн домашна па додека ја пишувам едната вие да ми кажете како треба за др.. треба содржинска анализа на песната ,,Вардар’’ од Анте Поповски, а во тоа спаѓа:</p><p>- Мотив</p><p>-Идеја</p><p>-Поетски слики</p><p>-Вид на строфи</p><p>- Стихови</p><p>- Карактеристики на ликовите кои се опеани</p><p>- Биографија за авторот</p><p>- Лирски и епски елементи</p><p>- Стилски фигури.. </p><p>еве ја песната</p><p>Воѓе , бели воѓе</p><p>кај црна црните?</p><p>Од вас до мене</p><p>од мене натака</p><p>кого барате?</p><p></p><p>Под дното ви бездна небид</p><p>врз ви копја и векови...</p><p></p><p>Воѓе, бели воѓе</p><p>кај црна црните</p><p>кого барате?</p><p>*******</p><p>Времиња, никојпат не ве напуштил, </p><p>никојпат не ќе пресуши.</p><p></p><p>Ако го снема меѓу брановите</p><p>ќе потечеме по планињето.</p><p></p><p>Ако не стигнат планини</p><p>-од нас направете.</p><p></p><p></p><p>Времиња</p><p>никојпат не ве напуштил</p><p>никојпат не ќе пресуши</p><p>нашиов вруток - Непокор</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sara.Be, post: 258343, member: 2532"] А може мене да ми помогнете? тешко мене со наставничката низ адава по мн домашна па додека ја пишувам едната вие да ми кажете како треба за др.. треба содржинска анализа на песната ,,Вардар’’ од Анте Поповски, а во тоа спаѓа: - Мотив -Идеја -Поетски слики -Вид на строфи - Стихови - Карактеристики на ликовите кои се опеани - Биографија за авторот - Лирски и епски елементи - Стилски фигури.. еве ја песната Воѓе , бели воѓе кај црна црните? Од вас до мене од мене натака кого барате? Под дното ви бездна небид врз ви копја и векови... Воѓе, бели воѓе кај црна црните кого барате? ******* Времиња, никојпат не ве напуштил, никојпат не ќе пресуши. Ако го снема меѓу брановите ќе потечеме по планињето. Ако не стигнат планини -од нас направете. Времиња никојпат не ве напуштил никојпат не ќе пресуши нашиов вруток - Непокор [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Образование
Помош за проектни задачи/состави/писмени
На врв
Bottom