Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Образование
Помагање во активностите за училиште/факултет
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 258584" data-attributes="member: 1768"><p>Има еден синдром кај <strong>речиси</strong><span style="font-size: 9px">(*мала измена во воведот за да не ми замеруваат)</span> сите ученици/студенти(од прво одделение до докторат). Тој синдром се вика „Желба За Некој Да Им Помага“.</p><p>Накратко... прваче, не знае да ја реши задачата, оди кај родителот да му помогне. Овој наместо да му покаже како да ја реши набрзина му ја решава и крај.</p><p>Прво составче за дома. Детето оди кај мајката, оваа му го пишува и детето си е слободно цел ден да си игра.</p><p>Писмена по историја. Другарчето што седи до детето научило се’, тоа фино лепо ќе си препише и ете ти петка.</p><p></p><p>- прашањето ми е. Колку мислите дека ова е всушност помагање?</p><p>Дали сметате дека ваквите случки влијаат врз децата?</p><p></p><p>Јас лично иако колку што можам помагам на децата сметам дека ваквиот начин на фукнционирање нема во себе ни „П“ од помагање. Затоа што на таков начин создаваме „лембет“ ученик што не е способен најлесната вежба да ја сработи сам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 258584, member: 1768"] Има еден синдром кај [B]речиси[/B][SIZE=1](*мала измена во воведот за да не ми замеруваат)[/SIZE] сите ученици/студенти(од прво одделение до докторат). Тој синдром се вика „Желба За Некој Да Им Помага“. Накратко... прваче, не знае да ја реши задачата, оди кај родителот да му помогне. Овој наместо да му покаже како да ја реши набрзина му ја решава и крај. Прво составче за дома. Детето оди кај мајката, оваа му го пишува и детето си е слободно цел ден да си игра. Писмена по историја. Другарчето што седи до детето научило се’, тоа фино лепо ќе си препише и ете ти петка. - прашањето ми е. Колку мислите дека ова е всушност помагање? Дали сметате дека ваквите случки влијаат врз децата? Јас лично иако колку што можам помагам на децата сметам дека ваквиот начин на фукнционирање нема во себе ни „П“ од помагање. Затоа што на таков начин создаваме „лембет“ ученик што не е способен најлесната вежба да ја сработи сам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Образование
Помагање во активностите за училиште/факултет
На врв
Bottom