Позајмување пари

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
ми позајмувале,и сум ги враќала секогаш...
му позајмувам и очекувам да ми ги вратат

ЧИСТА СМЕТКА ДОЛГА ЉУБОВ :kafe

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Дали позјамувате пари?

Да. Но таа работа откако сум вработен.

На вашите блиски,брат,сестра,пријател?
На моите дома не им позајмувам, туку им давам пола плата.
На сестра ми и позајмувам без да и ги барам, некоја врста на враќање на стар долг :) Додека беше на факултет ме кредитираше со нејзината стипендија. :)

Позајмувате со надеж дека некогаш ќе ви ги вратат или воопшто не очекувате дека ќе ви бидат вратени?

Позајмувам со надеж дека кога мене би ми притребале, тие би ми излегле во пресрет.

Вие самите си ги барате назад , или имаат осет да ги вратат или ви е непиријатно па си ќутите?
Таму каде сум позајмил ми вратиле.
Ви се случило до сега некој да не ви врати поголема сума на пари?
Не. Поголема сума немам дадено

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Не позајмувам, особено не големи суми.
Не позајмувам од проста причина што сметам дека ако ги позајмам ми е исто ко во оган да сум ги фрлила парите...
Имало многу случаи кога некој од моето семејство позајмил на блиски роднини и тука се се завршило. Од враќањето ни трага ни глас, а и од човекот исто така...
Не викам дека нема чесни луѓе кои ќе ги вратат парите, ама што е сигурно сигурно е.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ludaca

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Дали позјамувате пари? На вашите блиски,брат,сестра,пријател?
Позајмувате со надеж дека некогаш ќе ви ги вратат или воопшто не очекувате дека ќе ви бидат вратени?
Вие самите си ги барате назад , или имаат осет да ги вратат или ви е непиријатно па си ќутите?
Ви се случило до сега некој да не ви врати поголема сума на пари?
Да на фамилија, и оставам да ми ги вратат кога ќе имаат. И на многу блиски другарки ама многу блиски. До сега не ми се случило да морам јас да им барам да ми ги вратат, сами им текнувало. Не ми се има случено да не ми врати некој пари.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Позајмувам и секогаш ми се враќаат. Дали со или без извршители е тоа е веќе друго. Не, шега на страна, позајмувам. Знам како е да се нема во моментот, срање е. А и побарувам од блиски другари и враќам уште по следното видување.

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Па сум позајмувал и сум ги вракал..никад не би си дозволил на некој да му останам должен или незнам што..а од мене позајмувале и поголем дел ми ги вратиле парите ма да има и некој шо не ми ги вратиле а не им ни ги барам искрено..

Aaliyah

Староседелец
13 февруари 2012
888
1,091
1,093
Скопје
Чиста сметка долга љубов!!!
Си позајмувам со другарки и во најбрзо време си ги враќаме парите

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
подолг период немам потреба од позајмување -а за поголема сума тука се банките ...
им позајмувам само на луге што не сакам повеке да ги видам ... има доста вистина во тоа - ако некој сакаш да го откачиш,само дај му пари ...
а за поблиските луге, секогаш им се наогам, не го гледам тоа како позајмување- едноставно како помош од вистински пријател , а секогаш ми ги вракаат - и тие биле тука за мене некогаш фер и коректни ...

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Бидејќи во една фирма сме сите најдобри другари како основачи и вработени, меѓу себе си позајмуваме пари.Дали на некој му требало 200 еу за нешто, или за било што јас давам исто како и сите меѓу себе.

Арно ама, лошата страна кај мене е што давам и на не толку познати луѓе пари.Мислам, познати се ама ми се прават другари.
Еднаш ме натераа другариве да направам пресметка колку пари сум позајмувал на луѓе.Испадна дека со тие пари ќе купев, хм ново количе до кај 10.000 еу.
Само виша сила треба некој ден да ме натера да почнам да си ги барам парите или додека не дојдам до просјачки стап.

LadyD

Полноправен Член
Досега немам земено, не не би ми било срам да побарам доколку ми дојде нож под грло.
Инаку многу пати имам давано на другарки кога ми побарале.