Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Плод со аномалии
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 334501" data-attributes="member: 266"><p>Ако на некого му е проблем да се грижи за бебе/дете, тогаш тој сигурно ќе се реши да нема деца воопшто. Штом се решиш да имаш дете, значи ја прифаќаш обрската да се грижиш за него. Но дете е дете до одреден степен. Со тек на време го учиш како самото да иде во тоалет и да врши нужда без твоја помош, го учиш да води хигиена без твоја помош, да јаде, да се облече, да отиде до некаде, да зготви нешто, да чита, да учи, да вози велосипед/автомобил, да се социјализира, итн, итн. Тоа е целата поента всушност, а не до крајот на неговиот или твојот живот, да правиш се за него. Да зависи од твоја или општо кажано, туѓа помош. Во животот не секогаш смртта е најлошото нешто.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 334501, member: 266"] Ако на некого му е проблем да се грижи за бебе/дете, тогаш тој сигурно ќе се реши да нема деца воопшто. Штом се решиш да имаш дете, значи ја прифаќаш обрската да се грижиш за него. Но дете е дете до одреден степен. Со тек на време го учиш како самото да иде во тоалет и да врши нужда без твоја помош, го учиш да води хигиена без твоја помош, да јаде, да се облече, да отиде до некаде, да зготви нешто, да чита, да учи, да вози велосипед/автомобил, да се социјализира, итн, итн. Тоа е целата поента всушност, а не до крајот на неговиот или твојот живот, да правиш се за него. Да зависи од твоја или општо кажано, туѓа помош. Во животот не секогаш смртта е најлошото нешто. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Плод со аномалии
На врв
Bottom