Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Плод со аномалии
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="violetmoon" data-source="post: 334486" data-attributes="member: 2223"><p>Ако имам простор да изберам, односно ако уште во бременоста се утврди сигурна деформација на плодот, некоja тешка ментална ретардација или било каков потежок хендикеп тогаш најверојатно би се одлучила за абортус. Себично би било од моја страна да го родам и да го осудам на живот во кој само би вегетирало, би страдало или не би било свесно ни кое е, ни што е, а ни каде се наоѓа.Тие деца имаат потреба да бидат постојано згрижени и негувани целиот свој живот и никогаш нема да бидат самостојни. Родителот треба да вложи мнооогу внимание, труд а и пари за да обезбеди правилна нега, а какви услови имаме кај нас во државава се знае. Двајца родители работат за да опстане едно семејство, со одлуката да го задржиш ваквиот плод и да го чуваш тоа дете едниот мора да се откаже од работата, или да остане да работи ама платата ќе ја дава пак на лице кое ќе биде задолжено за чување на детето. Пак се сведува муабетот на тоа дека една плата ќе остане на располагање а со неа што попрво, да бидеме реални? И да се тука баби и дедовци да помагаат сепак треба големи финансии за да му се пружи на тоа дете соодветна нега, терапија, и се останато што може да му го направи поподнослив животот.</p><p>Може звучи без врска што спомнав пари ама родителот треба да биде спремен колку психички толку и финансиски за таа борба.</p><p></p><p>Едит: блага ментална ретардација или лесен хендикеп би го чувала, а ко што пишав и погоре се што е со напред "тешка" не, тоа е измачување и тортура и за родителот и за детето.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="violetmoon, post: 334486, member: 2223"] Ако имам простор да изберам, односно ако уште во бременоста се утврди сигурна деформација на плодот, некоja тешка ментална ретардација или било каков потежок хендикеп тогаш најверојатно би се одлучила за абортус. Себично би било од моја страна да го родам и да го осудам на живот во кој само би вегетирало, би страдало или не би било свесно ни кое е, ни што е, а ни каде се наоѓа.Тие деца имаат потреба да бидат постојано згрижени и негувани целиот свој живот и никогаш нема да бидат самостојни. Родителот треба да вложи мнооогу внимание, труд а и пари за да обезбеди правилна нега, а какви услови имаме кај нас во државава се знае. Двајца родители работат за да опстане едно семејство, со одлуката да го задржиш ваквиот плод и да го чуваш тоа дете едниот мора да се откаже од работата, или да остане да работи ама платата ќе ја дава пак на лице кое ќе биде задолжено за чување на детето. Пак се сведува муабетот на тоа дека една плата ќе остане на располагање а со неа што попрво, да бидеме реални? И да се тука баби и дедовци да помагаат сепак треба големи финансии за да му се пружи на тоа дете соодветна нега, терапија, и се останато што може да му го направи поподнослив животот. Може звучи без врска што спомнав пари ама родителот треба да биде спремен колку психички толку и финансиски за таа борба. Едит: блага ментална ретардација или лесен хендикеп би го чувала, а ко што пишав и погоре се што е со напред "тешка" не, тоа е измачување и тортура и за родителот и за детето. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Плод со аномалии
На врв
Bottom