Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Плод со аномалии
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="malo" data-source="post: 334394" data-attributes="member: 1867"><p>Јас сум самохрана мајка на две здрави деца, татко им воопшто не ги видел, ниту пак прашал за нив одкако се разделивме. Да не објаснувам јавно каква ми е состојбата со ,,блиското'' семејство, само ке кажам дека воопшо немам кој да ми помага околу нив.</p><p>И јас често си го поставувам прашањето - Што ке прават ако мене ми се случи нешто? Што ако се здрави, ако растат во дом за деца без родител постои ризик да имаат страшни последици. Кога ке размислам, здраво дете може и полошо да помине во таква ситуација, бидејки ке биде свесно за се и сето тоа ке го погоди од сите можни страни, додека на болно дете, во случајов дете со ментална ретардација, потребно ке му биде само некој кој ке ги извршува обврските покрај него и тоа можеби би било доволно. Здраво дете постојано ке си поставува прашања, ке се обвинува, ке тагува, ке се чувствува осамено, отфрлено и тн. , ретардирано дете можеби никогаш нема да си постави ниту едно прашање од тој тип, можеби ке биде задоволно што ке има некој да го храни и облекува, без разлика каде се наоѓа и со кого е.</p><p>Затоа реков дека е исто</p><p>Кога детето ке остане сираче, без разлика дали е болно или не, ке се соочи со најтешката болка и сето тоа ке остави последици.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="malo, post: 334394, member: 1867"] Јас сум самохрана мајка на две здрави деца, татко им воопшто не ги видел, ниту пак прашал за нив одкако се разделивме. Да не објаснувам јавно каква ми е состојбата со ,,блиското'' семејство, само ке кажам дека воопшо немам кој да ми помага околу нив. И јас често си го поставувам прашањето - Што ке прават ако мене ми се случи нешто? Што ако се здрави, ако растат во дом за деца без родител постои ризик да имаат страшни последици. Кога ке размислам, здраво дете може и полошо да помине во таква ситуација, бидејки ке биде свесно за се и сето тоа ке го погоди од сите можни страни, додека на болно дете, во случајов дете со ментална ретардација, потребно ке му биде само некој кој ке ги извршува обврските покрај него и тоа можеби би било доволно. Здраво дете постојано ке си поставува прашања, ке се обвинува, ке тагува, ке се чувствува осамено, отфрлено и тн. , ретардирано дете можеби никогаш нема да си постави ниту едно прашање од тој тип, можеби ке биде задоволно што ке има некој да го храни и облекува, без разлика каде се наоѓа и со кого е. Затоа реков дека е исто Кога детето ке остане сираче, без разлика дали е болно или не, ке се соочи со најтешката болка и сето тоа ке остави последици. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Плод со аномалии
На врв
Bottom