Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Пекол/Рај
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Just Perfect" data-source="post: 233429" data-attributes="member: 2729"><p>не сум баш цврсто уверена дека постојат..најверојатно ние тоа сами сме си го увртиле во глава за полесно да ги преболуваме починатите..но после сето тоа се извртело и сме дошле до сознание дека како постојат добри така има и лоши души,хаха...</p><p>ај да се вратам на темава... христијанството не учи дека постојат рај и пекол??</p><p>Но добро..со оглед на модерниов свет сега..да би влегол во рајот треба да не лажеш,кога некој ќе те удри да му го свртиш и другиот образ(не верувам дека било кој од нас ќе го направи тоа,напротив војна би започнале),да не посакуваш нешто туѓо,најверојатно и да не убиваш,да не крадеш,да не изневеруваш и сл.(треба да ги прочитам пак 10Божји заповеди очигледно)</p><p>мислам дека би требало Господ да се замисли малку и да ги смени малку правилата...редно време е..иначе тешко дека некој ќе стаса до рајов..сите ќе си гориме во пеколот .. заедно со најголемите криминалци на планетава..и убијци секако...најверојатно и со Хитлер би се дружеле и сл.</p><p>но,сепак еве јас би сакала да верувам дека некој кој го немам е таму горе некаде и дека ме гледа и пази на мене... а каде е тоа ?дали е рај или пекол појма немам.. јас би го нарекла само небо...</p><p>ама тоа е само ствар на психата веќе...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Just Perfect, post: 233429, member: 2729"] не сум баш цврсто уверена дека постојат..најверојатно ние тоа сами сме си го увртиле во глава за полесно да ги преболуваме починатите..но после сето тоа се извртело и сме дошле до сознание дека како постојат добри така има и лоши души,хаха... ај да се вратам на темава... христијанството не учи дека постојат рај и пекол?? Но добро..со оглед на модерниов свет сега..да би влегол во рајот треба да не лажеш,кога некој ќе те удри да му го свртиш и другиот образ(не верувам дека било кој од нас ќе го направи тоа,напротив војна би започнале),да не посакуваш нешто туѓо,најверојатно и да не убиваш,да не крадеш,да не изневеруваш и сл.(треба да ги прочитам пак 10Божји заповеди очигледно) мислам дека би требало Господ да се замисли малку и да ги смени малку правилата...редно време е..иначе тешко дека некој ќе стаса до рајов..сите ќе си гориме во пеколот .. заедно со најголемите криминалци на планетава..и убијци секако...најверојатно и со Хитлер би се дружеле и сл. но,сепак еве јас би сакала да верувам дека некој кој го немам е таму горе некаде и дека ме гледа и пази на мене... а каде е тоа ?дали е рај или пекол појма немам.. јас би го нарекла само небо... ама тоа е само ствар на психата веќе... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Пекол/Рај
На врв
Bottom