Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје
Пандемија 2020
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Outrider" data-source="post: 372789" data-attributes="member: 2887"><p>Каков аргумент е тој дека имало преполни болници? Самото тоа што лекарите по ново се должни да ги задржуваат пациентите и сестри и медицинско особље со Хазмат одела па макар пациентот имал 37.3 температура, целата фашизоидна психоза и нов начин на пристап доведува до полни болници.</p><p>Минатите години ретко кога ги хоспитализираа, мене со животнозагрозувачка пнеумонија не ме хоспитализираа тогаш туку одев секој ден за терапија и инфузии.</p><p></p><p>Ништо нема да ми тропне на врата, затоа што сум, како што реков, freak so chic. Можеме да се кладиме дека можам комотно да одам во заразно и да не префатам ништо. Или каква сакаш кладба дека никоаш нема да се заразам со курац-19, ако си сигурна ќе прифатиш.</p><p></p><p>Има куп лекари, вирусолози, инфектолози, епидемиолози кои зборуваат спротивно на ова кое ти го тврдиш. И сеа кому да веруваме?</p><p></p><p>Не одговори на прашањата за "коморбидитетот" и за клиничката слика на вирусот, како медицинско лице ајде да те читнеме.</p><p></p><p></p><p></p><p>Шта је бре мишеви, шта сте се усрали?</p><p>Каква црна и ебана цитокинска бура, тоа го правел Х1Н1 кога главна ризична група биле млади и здрави мажи 15-40 години при што нивниот имун систем реагирал кобно. Кај овој вирус главна ризична група се луѓе со една и пол нога во гроб, дакле лица со ужасно компромитиран имун систем. Здрав млад човек има статистички околу нула шанси да се упокои од овој ТВ-вирус.</p><p></p><p>Да, ќе рече дека се упокојуваат со коморбидитети, како што се случува секоја ебана година кога грипот коси лица со сјебан имун систем. Туку ајде ќе ја завиткаме паранојата во медицински термини, демек тромбови се јавуваат само со курац-19</p><p></p><p>Што тоа значи построги мерки? Отварање логори? Полициски час кој ќе трае година дена? Стрелања на лица кои го прекршуваат? </p><p>Многу повеќе лица умираат поради тоа што не им се пружа основна медицинска помош, лица со тешки болести чиј третман е одложен или скроз укинат поради вашава посрана пандемија, ебаве фашистите. Некој ќе умре поради тоа што никој не го тркала во болница, не е приоритетен пошто цела болница е во Хазмат одела и прати рандом пациент со 37.6 температура.</p><p></p><p>Дали е точно она кое го тврдеше инфектологот др.Марковски дека 50% од ПЦР или како беа тестовите давале погрешни резултати.</p><p>Значи тестовите одат вака :</p><p>Можеш да си негативен а да имаш вирус.</p><p>Може да си позитивен а да немаш вирус.</p><p>Може да си негативен а да немаш вирус.</p><p>Може да си позитивен и да имаш вирус.</p><p></p><p>Иван Исцелител ниво на точност.</p><p>Што значи дека навелико се лаже за бројот на заболени.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Outrider, post: 372789, member: 2887"] Каков аргумент е тој дека имало преполни болници? Самото тоа што лекарите по ново се должни да ги задржуваат пациентите и сестри и медицинско особље со Хазмат одела па макар пациентот имал 37.3 температура, целата фашизоидна психоза и нов начин на пристап доведува до полни болници. Минатите години ретко кога ги хоспитализираа, мене со животнозагрозувачка пнеумонија не ме хоспитализираа тогаш туку одев секој ден за терапија и инфузии. Ништо нема да ми тропне на врата, затоа што сум, како што реков, freak so chic. Можеме да се кладиме дека можам комотно да одам во заразно и да не префатам ништо. Или каква сакаш кладба дека никоаш нема да се заразам со курац-19, ако си сигурна ќе прифатиш. Има куп лекари, вирусолози, инфектолози, епидемиолози кои зборуваат спротивно на ова кое ти го тврдиш. И сеа кому да веруваме? Не одговори на прашањата за "коморбидитетот" и за клиничката слика на вирусот, како медицинско лице ајде да те читнеме. Шта је бре мишеви, шта сте се усрали? Каква црна и ебана цитокинска бура, тоа го правел Х1Н1 кога главна ризична група биле млади и здрави мажи 15-40 години при што нивниот имун систем реагирал кобно. Кај овој вирус главна ризична група се луѓе со една и пол нога во гроб, дакле лица со ужасно компромитиран имун систем. Здрав млад човек има статистички околу нула шанси да се упокои од овој ТВ-вирус. Да, ќе рече дека се упокојуваат со коморбидитети, како што се случува секоја ебана година кога грипот коси лица со сјебан имун систем. Туку ајде ќе ја завиткаме паранојата во медицински термини, демек тромбови се јавуваат само со курац-19 Што тоа значи построги мерки? Отварање логори? Полициски час кој ќе трае година дена? Стрелања на лица кои го прекршуваат? Многу повеќе лица умираат поради тоа што не им се пружа основна медицинска помош, лица со тешки болести чиј третман е одложен или скроз укинат поради вашава посрана пандемија, ебаве фашистите. Некој ќе умре поради тоа што никој не го тркала во болница, не е приоритетен пошто цела болница е во Хазмат одела и прати рандом пациент со 37.6 температура. Дали е точно она кое го тврдеше инфектологот др.Марковски дека 50% од ПЦР или како беа тестовите давале погрешни резултати. Значи тестовите одат вака : Можеш да си негативен а да имаш вирус. Може да си позитивен а да немаш вирус. Може да си негативен а да немаш вирус. Може да си позитивен и да имаш вирус. Иван Исцелител ниво на точност. Што значи дека навелико се лаже за бројот на заболени. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје
Пандемија 2020
На врв
Bottom