Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје
Пандемија 2020
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Outrider" data-source="post: 372752" data-attributes="member: 2887"><p>Тука се поставува прашање дали <strong>секоја година, при сезонска епидемија на грип</strong> (есен-зима) си исто загрижена за здравјето на твоите кои имаат хронични болести или тоа е само сега? Пошто секоја година умираат стотици лица во Хунзистан од сезонски грипови и компликации настанати поради истите.</p><p>Кај нас секоја сезона некој ќе закачи некаков вирус и така ќе пренесе на сите освен мене, пошто сум freak so chic (им нудам крвна единица со камиказа антитела ама не ме земаат за сериозно), татко ми е хроничар па тоа не значи да преседи човек цела сезона како на робија.</p><p>Оваа сезона, за чудо, Телевизискиов вирус ја одмина цела породица, una milagro !</p><p></p><p>Друго интересно како луѓево нагло започнаа да веруваат на политичарите, мене ми се поголемо дно лица како другаркава и нејзина породица кои по дома седат со маски отколку рандом фолијаш со viruso je ot bilgejc, као интелектуалци, праиш муабет со аргмументи и факти и враќаат со вреѓање као тие биле образовани а јас не, тешки срања.</p><p></p><p></p><p></p><p>Ти можеш да носиш на душа некого<span style="font-size: 26px"><strong> секоја година</strong></span> бидејќи секоја година мутираат вируси и си имаат чак своја сезона. Тоа што си учела микробиологија е јака ствар уау, јас имам студирано имунологија до детали.</p><p>Значи седи си дома, по можност со скафандер и хазмат опрема и немаш мака.</p><p>Тие новозаразни од оние кои немаат симптоми и самите ќе немаат симптоми во 4 од 5 случаи. Од тој 1 кој ќе има, во 90% од случаите ќе има лагани симптоми. Мислам, дајте уклучете мозок.</p><p></p><p>Не одговори на прашањето која е клиничката слика на курвид-19 и дали т.н. коморбидитет е присутен во 95-98% од случаите на смртен исход (исто како и со секој сезонски грип).</p><p>Као демек немало лек за вирусот, за ретко кој има антивирална терапија, освен вакцинација и нема некој начин да се победи освен организмот и имуниот систем да го уништат патогенот.</p><p>Извадени од контекст, секоја година може да се прогласуваат пандемии бидејќи сезонските мутации косат стотици илјади лица по свет, чак една година имало 1,5 милиони мртви во светот од некој сезонец.</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]yWZM-W8JHzQ[/MEDIA]</p><p></p><p>Еве инфектолог кој кажува дека курац-19 не е опасен бидејќи има екстремно ниска стапка на смртност.</p><p></p><p>Фокси беше во право, фашизмот навистина е 72 часа away.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Outrider, post: 372752, member: 2887"] Тука се поставува прашање дали [B]секоја година, при сезонска епидемија на грип[/B] (есен-зима) си исто загрижена за здравјето на твоите кои имаат хронични болести или тоа е само сега? Пошто секоја година умираат стотици лица во Хунзистан од сезонски грипови и компликации настанати поради истите. Кај нас секоја сезона некој ќе закачи некаков вирус и така ќе пренесе на сите освен мене, пошто сум freak so chic (им нудам крвна единица со камиказа антитела ама не ме земаат за сериозно), татко ми е хроничар па тоа не значи да преседи човек цела сезона како на робија. Оваа сезона, за чудо, Телевизискиов вирус ја одмина цела породица, una milagro ! Друго интересно како луѓево нагло започнаа да веруваат на политичарите, мене ми се поголемо дно лица како другаркава и нејзина породица кои по дома седат со маски отколку рандом фолијаш со viruso je ot bilgejc, као интелектуалци, праиш муабет со аргмументи и факти и враќаат со вреѓање као тие биле образовани а јас не, тешки срања. Ти можеш да носиш на душа некого[SIZE=7][B] секоја година[/B][/SIZE] бидејќи секоја година мутираат вируси и си имаат чак своја сезона. Тоа што си учела микробиологија е јака ствар уау, јас имам студирано имунологија до детали. Значи седи си дома, по можност со скафандер и хазмат опрема и немаш мака. Тие новозаразни од оние кои немаат симптоми и самите ќе немаат симптоми во 4 од 5 случаи. Од тој 1 кој ќе има, во 90% од случаите ќе има лагани симптоми. Мислам, дајте уклучете мозок. Не одговори на прашањето која е клиничката слика на курвид-19 и дали т.н. коморбидитет е присутен во 95-98% од случаите на смртен исход (исто како и со секој сезонски грип). Као демек немало лек за вирусот, за ретко кој има антивирална терапија, освен вакцинација и нема некој начин да се победи освен организмот и имуниот систем да го уништат патогенот. Извадени од контекст, секоја година може да се прогласуваат пандемии бидејќи сезонските мутации косат стотици илјади лица по свет, чак една година имало 1,5 милиони мртви во светот од некој сезонец. [MEDIA=youtube]yWZM-W8JHzQ[/MEDIA] Еве инфектолог кој кажува дека курац-19 не е опасен бидејќи има екстремно ниска стапка на смртност. Фокси беше во право, фашизмот навистина е 72 часа away. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје
Пандемија 2020
На врв
Bottom