Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Отвори го умот
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Jackal" data-source="post: 285618" data-attributes="member: 21"><p><strong>Колку стар ќе си, ако не знаеше колку години си?</strong></p><p>најверојатно 30 и некоја..</p><p></p><p><strong>Што е полошо, да не успееш или да не се обидеш?</strong></p><p>Да не се обидиш.. Failure is always an option!</p><p></p><p><strong>Ако животот е краток, зошто правиш толку работи што не сакаш да ги правиш, а работите што ги сакаш не ги правиш?</strong></p><p>Кој одлучува за тоа дали некои работи сакам да ги правам или не? Јас. Ако одлучам некоја работа да ја направам, тогаш таа работа ја правам шо значи дека сакам да ја правам. Својствено на тоа, правам само работи шо ги сакам.</p><p><strong>Кога се е речено и направено, дали би кажал повеќе отколку што би направил?</strong></p><p>Би направил. Ако не можам да направам нешто, тогаш ке расипам нешто.</p><p></p><p><strong>Што е тоа, што најмногу би сакал да го промениш во светот?</strong></p><p>Светот.</p><p></p><p><strong>Ако Среќата е национална валута, каков вид на работа ќе ве направи богат?</strong></p><p>Дегустатор на пиво. Бесплатно ке работам.</p><p><strong>Дали го работиш тоа што го сакаш или пак само се припитомуваш во тоа што го работиш?</strong></p><p>Се адаптирам и тогаш работата што ја работам почнувам да ја сакам.</p><p><strong>Ако проесечниот човечки живот е четириесет години, како ќе го живееш животот поинаку?</strong></p><p>Исто како досега.</p><p></p><p><strong>До кој степен го контролираш патот по кои одиш во твојот живот?</strong></p><p>Не го контролирам. Живеам од денес за утре и пливам таму кај шо ме носи водата. </p><p></p><p><strong>Дали се повеќе грижиш дека ќе ги направиш работите правилно или правилните работи? </strong></p><p>Се шо правам е правилно според моите критериуми шо значи дека се грижам да ги направам правилно работите шо ги прааам.</p><p></p><p><strong>Ручате со тројца блиски пријатели. Сите почнуваат да критикуваат некој твој близок пријател, без да</strong></p><p><strong>знаат дека ти е близок пријател. Критиката е невкусна и неточна. Што ќе направите?</strong></p><p>кажувам дека грешат.</p><p><strong>Ако можеш на новородено бебе да му дадеш еден совет, каков совет би му дал?</strong></p><p>Шо и да му кажам нема да ме разбери. Бебе е.</p><p></p><p><strong>Дали би го прекршил законот за човек што го сакаш?</strong></p><p>Јас го кршам законот за сите, без разлика дал иги сакам или не.</p><p></p><p></p><p></p><p><strong>Дали си некогаш видел лудило, а потоа тоа да се претворило во креативност?</strong></p><p>Креативноста е добро припитомено лудило. верувам дека голем дел од уметниците биле лудаци.</p><p><strong>Што е тоа, што го правитиш и знаеш дека го правиш поразлично од другите луѓе?</strong></p><p>Сите умираме исто ама сите живееме различно.</p><p></p><p><strong>Зошто работите што те прават среќни, не ги прават сите среќни?</strong></p><p>Зато што сите сме различни.</p><p></p><p><strong>Што е тоа што не си го направил, а навистина сакаш да го направиш?</strong></p><p>Не сум направил многу работи. Затоа сум жив. Ако ги напрам сите работи шо ги сакам, тогаш нема потреба да живеам.</p><p></p><p></p><p><strong>Дали се држиш за нешто од кое што треба да се тргнеш?</strong></p><p>Да, од таа шо ја сакам.</p><p></p><p></p><p><strong>Ако мораш да се преселиш во друга држава, каде би се преселил и зошто?</strong></p><p>Германија пошо не знам Германски и ке осетам од прва ракак како е да си изгубен германец.</p><p><strong>Зошто го притискаш копчето за повикување на лифтот повеќе од два пати? Дали навистина веруваш дека така лифтот ќе пристигне побрзо?</strong></p><p>Притискам два пати за лифтот да знае дека сум сигурен во својата одлука.</p><p></p><p><strong>Зошто си ти, ти?</strong></p><p>Појма немам. Ти знаеш зошто сум јас, јас?</p><p></p><p><strong>Дали си таков пријател, како што сакаш да имаш пријатели?</strong></p><p>Не. Со различни луѓе, различен пријател сум.</p><p></p><p><strong>Многу прашања.. ме мрзи да ги одговарам другите..</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jackal, post: 285618, member: 21"] [B]Колку стар ќе си, ако не знаеше колку години си?[/B] најверојатно 30 и некоја.. [B]Што е полошо, да не успееш или да не се обидеш?[/B] Да не се обидиш.. Failure is always an option! [B]Ако животот е краток, зошто правиш толку работи што не сакаш да ги правиш, а работите што ги сакаш не ги правиш?[/B] Кој одлучува за тоа дали некои работи сакам да ги правам или не? Јас. Ако одлучам некоја работа да ја направам, тогаш таа работа ја правам шо значи дека сакам да ја правам. Својствено на тоа, правам само работи шо ги сакам. [B]Кога се е речено и направено, дали би кажал повеќе отколку што би направил?[/B] Би направил. Ако не можам да направам нешто, тогаш ке расипам нешто. [B]Што е тоа, што најмногу би сакал да го промениш во светот?[/B] Светот. [B]Ако Среќата е национална валута, каков вид на работа ќе ве направи богат?[/B] Дегустатор на пиво. Бесплатно ке работам. [B]Дали го работиш тоа што го сакаш или пак само се припитомуваш во тоа што го работиш?[/B] Се адаптирам и тогаш работата што ја работам почнувам да ја сакам. [B]Ако проесечниот човечки живот е четириесет години, како ќе го живееш животот поинаку?[/B] Исто како досега. [B]До кој степен го контролираш патот по кои одиш во твојот живот?[/B] Не го контролирам. Живеам од денес за утре и пливам таму кај шо ме носи водата. [B]Дали се повеќе грижиш дека ќе ги направиш работите правилно или правилните работи? [/B] Се шо правам е правилно според моите критериуми шо значи дека се грижам да ги направам правилно работите шо ги прааам. [B]Ручате со тројца блиски пријатели. Сите почнуваат да критикуваат некој твој близок пријател, без да знаат дека ти е близок пријател. Критиката е невкусна и неточна. Што ќе направите?[/B] кажувам дека грешат. [B]Ако можеш на новородено бебе да му дадеш еден совет, каков совет би му дал?[/B] Шо и да му кажам нема да ме разбери. Бебе е. [B]Дали би го прекршил законот за човек што го сакаш?[/B] Јас го кршам законот за сите, без разлика дал иги сакам или не. [B]Дали си некогаш видел лудило, а потоа тоа да се претворило во креативност?[/B] Креативноста е добро припитомено лудило. верувам дека голем дел од уметниците биле лудаци. [B]Што е тоа, што го правитиш и знаеш дека го правиш поразлично од другите луѓе?[/B] Сите умираме исто ама сите живееме различно. [B]Зошто работите што те прават среќни, не ги прават сите среќни?[/B] Зато што сите сме различни. [B]Што е тоа што не си го направил, а навистина сакаш да го направиш?[/B] Не сум направил многу работи. Затоа сум жив. Ако ги напрам сите работи шо ги сакам, тогаш нема потреба да живеам. [B]Дали се држиш за нешто од кое што треба да се тргнеш?[/B] Да, од таа шо ја сакам. [B]Ако мораш да се преселиш во друга држава, каде би се преселил и зошто?[/B] Германија пошо не знам Германски и ке осетам од прва ракак како е да си изгубен германец. [B]Зошто го притискаш копчето за повикување на лифтот повеќе од два пати? Дали навистина веруваш дека така лифтот ќе пристигне побрзо?[/B] Притискам два пати за лифтот да знае дека сум сигурен во својата одлука. [B]Зошто си ти, ти?[/B] Појма немам. Ти знаеш зошто сум јас, јас? [B]Дали си таков пријател, како што сакаш да имаш пријатели?[/B] Не. Со различни луѓе, различен пријател сум. [B]Многу прашања.. ме мрзи да ги одговарам другите..[/B] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Отвори го умот
На врв
Bottom