Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Отворена душа
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Евелент Аиден" data-source="post: 277274" data-attributes="member: 3826"><p><span style="font-size: 12px"><strong><span style="font-size: 31px"><span style="font-family: 'Merriweather'"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: inherit">И СЕКОГАШ ДОАЃА ДРУГА....</span></span></span></span></strong></span></p><p></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-family: 'Open Sans'">Драги мој,</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-family: 'Open Sans'">Вечерва ги одбројувам секундите до сонот кој ме совладува и знам дека и ноќва ќе те сонувам со неа, ќе ми ја измачуваш душата и разумот и иако капаcите на очите ја откажуваат оваа битка, над мене повторно ќе надвладее несоницата. Ќе го свртам филмот од почеток до крај, уште еднаш и уште еднаш до зори, прашувајќи се “Дали се е навистина само судбина или можеби тоа бев само јас?!”</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-family: 'Open Sans'">]Дали таа е навистина твојата судбина, а тој е мојата?! Или можеби некој некаде ги заплетка конците, можеби тоа бевме јас и ти, можеби само јас……можеби и само можеби.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-family: 'Open Sans'">Вечерва заспивам во други прегратки. Знам и таа спие покрај тебе. И не дека е нешто страшно, и сонцето изгрева и си оди, и часовите поминуваат и никогаш не се враќаат, само сомнежот во мене останува да ме гризе дека вистинската приказна никогаш не се доврши, вистинските НИЕ демнeeме некаде на полoвина пат недораскажани.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-family: 'Open Sans'">Не сум таму да те покријам оваа ладна ноќ која ми го смрзна срцево. Но од далечините те потсетувам дека вечерва онаа која спие мирно во твоите топли и меки прегратки е вистинската, а оној кој спие покрај мене ја има привилегијата да ја прима мојата љубов.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-family: 'Open Sans'">Мојата душа често лута некаде, можеби и твојата?!</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-family: 'Open Sans'">Можеби само нашите души ја имаа и повторно ќе ја имаат истата привилегија да се сретнат.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-family: 'Open Sans'">А дотогаш спиј мирно Ангелу мој, а јас ќе Ве чувам….</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-family: 'Open Sans'">П.С.”Не се доволни ни милиони животи да се случи она што убиствено страсно посакуваш од дното на своето срце да ти се случи, не се доволни ни милијарда години. А што е потребно и доволно за да се случиме НИЕ?!”</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Open Sans'"><span style="font-family: 'Open Sans'">Твоја Аиден</span></span></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Евелент Аиден, post: 277274, member: 3826"] [SIZE=3][B][SIZE=31px][FONT=Merriweather][SIZE=4][FONT=inherit]И СЕКОГАШ ДОАЃА ДРУГА....[/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/B][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Open Sans][SIZE=16px][FONT=Open Sans][FONT=Open Sans]Драги мој,[/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Open Sans][SIZE=16px][FONT=Open Sans][FONT=Open Sans]Вечерва ги одбројувам секундите до сонот кој ме совладува и знам дека и ноќва ќе те сонувам со неа, ќе ми ја измачуваш душата и разумот и иако капаcите на очите ја откажуваат оваа битка, над мене повторно ќе надвладее несоницата. Ќе го свртам филмот од почеток до крај, уште еднаш и уште еднаш до зори, прашувајќи се “Дали се е навистина само судбина или можеби тоа бев само јас?!”[/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Open Sans][SIZE=16px][FONT=Open Sans][FONT=Open Sans]]Дали таа е навистина твојата судбина, а тој е мојата?! Или можеби некој некаде ги заплетка конците, можеби тоа бевме јас и ти, можеби само јас……можеби и само можеби.[/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Open Sans][SIZE=16px][FONT=Open Sans][FONT=Open Sans]Вечерва заспивам во други прегратки. Знам и таа спие покрај тебе. И не дека е нешто страшно, и сонцето изгрева и си оди, и часовите поминуваат и никогаш не се враќаат, само сомнежот во мене останува да ме гризе дека вистинската приказна никогаш не се доврши, вистинските НИЕ демнeeме некаде на полoвина пат недораскажани.[/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Open Sans][SIZE=16px][FONT=Open Sans][FONT=Open Sans]Не сум таму да те покријам оваа ладна ноќ која ми го смрзна срцево. Но од далечините те потсетувам дека вечерва онаа која спие мирно во твоите топли и меки прегратки е вистинската, а оној кој спие покрај мене ја има привилегијата да ја прима мојата љубов.[/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Open Sans][SIZE=16px][FONT=Open Sans][FONT=Open Sans]Мојата душа често лута некаде, можеби и твојата?![/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Open Sans][SIZE=16px][FONT=Open Sans][FONT=Open Sans]Можеби само нашите души ја имаа и повторно ќе ја имаат истата привилегија да се сретнат.[/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Open Sans][SIZE=16px][FONT=Open Sans][FONT=Open Sans]А дотогаш спиј мирно Ангелу мој, а јас ќе Ве чувам….[/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Open Sans][SIZE=16px][FONT=Open Sans][FONT=Open Sans]П.С.”Не се доволни ни милиони животи да се случи она што убиствено страсно посакуваш од дното на своето срце да ти се случи, не се доволни ни милијарда години. А што е потребно и доволно за да се случиме НИЕ?!”[/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Open Sans][SIZE=16px][FONT=Open Sans][FONT=Open Sans]Твоја Аиден[/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Отворена душа
На врв
Bottom