Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Останување во брак заради децата
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="♠ Таа Сум ♠" data-source="post: 257208" data-attributes="member: 973"><p>Моите се развеле пред да се родам...Претходно се обидувале да добијат дете но имало некој проблем (иако и двајцата биле здрави и прави) кавгите и расправиите биле се почести и почести,пијанствата на татко ми исто така и крајниот резултат бил раводот...Е ама,6 месеци пред разводот мајка ми останала бремена,решиле да продолжат сеуште мислејки дека нешто ке се промени,ама не било така...Пијанствата на татко ми продолжиле а распраавиите прераснале во уште поголеми расправии...Мајка ми цврсто се решила на чекорот наречен развод..Не сакала едноставно да растам во такво семејство..Приказната на мајка ми цел живот е таа..Татко ми и ден денес не го познавам (здрав,жив,сменет,без алкохол и нормлно со жена),не ја знам неговата приказна,а секогаш и секаде за се нешто постојат две вистини,а јас ја знам само едната..Можда еден ден ке ја дознаам и другата..Којзнае..Премногу должам,затоа ке скратам,каде што бракот е лош,најубавото решение е разводот..Тие деца не се должни да плаќаат за глупостите на родителите,ниту пак да доживуваат трауми што ке им останат за цел живот...</p><p>Затоа кога ке се заљубите,пред се гледајте да имате разбирање со партнерот,гледајте да наоѓате баланс за секоја караница,за секој лош збор...Ниеден брак не е сјаен,кризи секогаш ке има,ама таму каде што има разбирање и љубов,никогаш нема да дојде до развод !</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="♠ Таа Сум ♠, post: 257208, member: 973"] Моите се развеле пред да се родам...Претходно се обидувале да добијат дете но имало некој проблем (иако и двајцата биле здрави и прави) кавгите и расправиите биле се почести и почести,пијанствата на татко ми исто така и крајниот резултат бил раводот...Е ама,6 месеци пред разводот мајка ми останала бремена,решиле да продолжат сеуште мислејки дека нешто ке се промени,ама не било така...Пијанствата на татко ми продолжиле а распраавиите прераснале во уште поголеми расправии...Мајка ми цврсто се решила на чекорот наречен развод..Не сакала едноставно да растам во такво семејство..Приказната на мајка ми цел живот е таа..Татко ми и ден денес не го познавам (здрав,жив,сменет,без алкохол и нормлно со жена),не ја знам неговата приказна,а секогаш и секаде за се нешто постојат две вистини,а јас ја знам само едната..Можда еден ден ке ја дознаам и другата..Којзнае..Премногу должам,затоа ке скратам,каде што бракот е лош,најубавото решение е разводот..Тие деца не се должни да плаќаат за глупостите на родителите,ниту пак да доживуваат трауми што ке им останат за цел живот... Затоа кога ке се заљубите,пред се гледајте да имате разбирање со партнерот,гледајте да наоѓате баланс за секоја караница,за секој лош збор...Ниеден брак не е сјаен,кризи секогаш ке има,ама таму каде што има разбирање и љубов,никогаш нема да дојде до развод ! [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Останување во брак заради децата
На врв
Bottom