Операција на жолчка

Ivanche

Нов член
25 септември 2012
1
0
1
30
Не знам дали ја има темава, али сакав да се консултирам со некој од Вас. Пред 5 дена се оперирав од жолчка, значи за 2 дена треба да идам за конци вадење. Сакам да прашам некој од вас што се оперирал од жолчка колку време не излегувал од дома, мислам онака шетање, кај другари/другарки, дечко/женска... ? И уште нешто, што ми е срам да се консултирам со докторот после колку време може да се има сексуални односи...? Ви благодарам!
 

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,527
14,438
1,683
Таму каде што треба
Не знам дали ја има темава, али сакав да се консултирам со некој од Вас. Пред 5 дена се оперирав од жолчка, значи за 2 дена треба да идам за конци вадење. Сакам да прашам некој од вас што се оперирал од жолчка колку време не излегувал од дома, мислам онака шетање, кај другари/другарки, дечко/женска... ? И уште нешто, што ми е срам да се консултирам со докторот после колку време може да се има сексуални односи...? Ви благодарам!
Моите родители имаа операција на жолчката...
Се до моментот додека не заздрави раната одмарај,зависи каква операција си имала ,претпоставувам лапараскопски ,тогаш би требало побрзо време да закрепнеш...времето на закрепнување кај секого е различно ... ќе осетиш сама кога ќе се чувстуваш спремно за шетање и за односи ...