Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Омнивори vs. Хербивори
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MoonFairy" data-source="post: 335027" data-attributes="member: 1925"><p>А веганиве, демек како такви се раѓаат или само ја следат модата?</p><p>Ова ме потсеќа на еден период кога беше модерно кај малдата раја да си религиозен, да постиш, да имаш свој духовен отец, да одиш да се исповедуваш...</p><p>Слично ми е и веганството...наметнато...исфорсирано...</p><p>Јас на пример јадам само пилешко и риба, црвеното месо не го јадам, зашто не ми е вкусно и ништо друго...</p><p>И така функционирам од кога знам за мене...И што сум јас семиубиец..?</p><p>Биди си веган, ќути си терај, не мора да се фалиш околу тоа, не мора да ги оптеретуваш тие околу тебе...и не мора да ги осудуваш поразличните од тебе, кои уствари и не се толку различни, зашто скоро секој веган пред да стане веган, ждерел месо...Никој не се родил како веган...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MoonFairy, post: 335027, member: 1925"] А веганиве, демек како такви се раѓаат или само ја следат модата? Ова ме потсеќа на еден период кога беше модерно кај малдата раја да си религиозен, да постиш, да имаш свој духовен отец, да одиш да се исповедуваш... Слично ми е и веганството...наметнато...исфорсирано... Јас на пример јадам само пилешко и риба, црвеното месо не го јадам, зашто не ми е вкусно и ништо друго... И така функционирам од кога знам за мене...И што сум јас семиубиец..? Биди си веган, ќути си терај, не мора да се фалиш околу тоа, не мора да ги оптеретуваш тие околу тебе...и не мора да ги осудуваш поразличните од тебе, кои уствари и не се толку различни, зашто скоро секој веган пред да стане веган, ждерел месо...Никој не се родил како веган... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Омнивори vs. Хербивори
На врв
Bottom